DOLAR 32,4878 -0.17%
EURO 34,9097 0.19%
GBP 40,6811 0.24%
ALTIN 2.440,390,73
BITCOIN 2064404-2,31%

1 aydır tutuklu

ABONE OL
12 Ocak 2018 08:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 11 Aralık tarihinde “Big Boss” isimli iş yerini kundaklamakla ve iş yeri içerisinde bulunan İran vatandaşı Ali Rezay Rasekh’in yanarak can vermesine neden olduğu iddia edilen zanlı Ali Demirbağ almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kundaklama”, “Adam öldürme” ve “Kasti hasar” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan ve 1 aydır poliste tutuklu bulunan zanlı Demirbağ’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Türkiye’den raporlar bekleniyor

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Rezvan Kaçar, 11 Aralık tarihinde saat 03:55 raddelerinde “Big Boss” isimli iş yeri içerisine meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle kundaklandığını ve konu iş yeri içerisinde yangın esnasında bulunan Ali Rezay Rasekh’in de yanarak yaşamını kaybettiğini anımsattı. Kaçar, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturma ve olay yerinde bulunan izler, Mağusa, Lefkoşa ve Girne’ye kadar olan kamera görüntülerinden zanlı Ali Demirbağ’ın tespit edilerek tutuklandığını ve kullanımındaki NE 755 plakalı aracın emare olarak alındığını açıkladı. Zanlı Demirbağ’ın Girne’deki evinin arandığını ve olay gecesi giymekte olduğu kıyafetlerin bir kısmının bulunduğunu belirten Kaçar, olay gecesi giymekte olduğu kıyafetlerin bir kısmının ise “Albena” isimli yurtta bulunduğunu söyledi. Kaçar, mesele ile ile ilgili olarak yürütülen tahikatın halen devam ettiğini belirterek, İstanbul Adli Tıp Kurumu, Ankara Kriminal Şube ve Türkiye’de bulunan GSM operatörlerinden gelecek olan raporların beklendiğini açıkladı. Yürütülen tahkikatın geniş çaplı devam ettiğini belirten Kaçar, tahkikatın selameti açısından zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Özanıl: Zanlının 

doktor ve ilaç 

talepleri karşılanmadı

Zanlı Ali Demirbağ’ın avukatı Kaan Özanıl, zanlının 1 aydır tutuklu olduğunu dile getirdi. Zanlının hücre koşulları ve soğuk hava nedeniyle hasta olduğunu belirten Özanıl, zanlının bir çok kez polislerden doktor ve ilaç talebinde bulunduğunu ancak bu talebinin karşılanmadığını iddia ederek doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

8 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz, zanlı Ali Demirbağ’ın tahkikat maksatları bakımından 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına ve zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam