DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8180 0.19%
GBP 40,3890 -0.55%
ALTIN 2.508,230,96
BITCOIN 20982632,92%

1 milyon TL zimmete

ABONE OL
7 Kasım 2017 08:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR
Mağusa’da konaklama ve otel olarak faaliyet gösteren “Evolve Park” isimli işyerinde Genel Müdür olarak çalışan ve konu iş yerinde bulunan cafe, restoran, market ve resepsiyona ait stoklarda bulunan yiyecek ve içeceklerin satışını yaparak elde ettiği yüklü miktardaki parayı şirket kasasına yatırmayarak zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Gizem Kaya dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Kaya’nın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, zanlının zimmetine geçirdiği meblağın yaklaşık 1 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Zanlı gönüllü ifadesinde kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Gizem Kaya’nın 2016 yılı Temmuz ayı ile 2017 yılı Ekim ayları arasında “Evolve Park” isimli konaklama şirketinde genel müdür olarak görev yaptığını anımsattı. Zanlı Kaya’nın bu süre içerisinde iş yerine ait cafe, restoran, market ve resepsiyona ait stoklardan yapılan satışlardan elde edilen 144 bin TL’yi şirket kasasına yatırmadığı iddiasıyla bir şikayet aldıklarını belirten Doğan, alınan şikayet üzerine zanlı Kaya’nın 2 Kasım tarihinde tutuklandığını söyledi. Doğan, zanlı Kaya’nın 3 Kasım tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatarak, aynı gün zanlının evinde arama yapıldığını ve zanlının evinde mesele ile ilgili olarak iş yerinin hesaplarının bulunduğu TEB bankasına ait dekontlar ile yine iş yerine ait 6 adet kredi kartı fişinin tespit edildiğini açıkladı. 
Doğan yine aynı gün mesele ile ilgili olarak ifadelerin temin edildiğini ve konu iş yerinin ziyaret edildiğini belirterek, konu iş yerindeki kasalar, işleyiş şekli, müşteri listelerinin, kamera kayıtlarının hazırlanmasını ve ayrıca muhasebe ile ilgili kayıtların konu şirkete ait dış murakıp tarafından tekrardan ayrıntılı şekilde incelenmesini talep ettiklerini söyledi. 4 Kasım tarihinde zanlı Gizem Kaya’nın gönüllü ifade vermek istediğini belirten Doğan, zanlının 6 sayfalık bir gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde kendisine kumpas kurulduğunu, konu suçu işlemediğini beyan ettiğini ve zanlının bazı iddialarda bulunup bazı isimlerden bahsettiğini açıkladı.

2017 yılında 239 bin TL parayı zimmetine geçirdi
Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, dış murakıbın hazırladığı ve 1 Ocak 2017 ile 30 Ekim 2017 tarihleri arasını kapsayan “Evolve Park” şirketine ait muhasebe raporlarının temin edildiğini belirterek, raporda 2017 yılı içerisinde şirket kasalarına girmesi gereken 239 bin TL’nin kasalara girmediği ve iş yerine ait tüm yetkilerin genel müdür olan zanlı Gizem Kaya’ya ait olduğunu ve muhasebedeki değişikliklerin düzenlemelerini kendisinin yaptığının tespit edildiğini açıkladı. 2016 yılına ait kayıtların henüz temin edilemediğini ve müşterilere ulaşılamadığını belirten Doğan, konu iş yerinde müşteriler tarafından 20 gün konaklamalar yapıldığını ve bunun zanlı tarafından 10 güne düşürülerek kalan miktarı zimmetine geçirdiği yönünde iddialar ve ifadelerin de mevcut olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Doğan, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

7 gün daha tutuklu kalacak
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Gizem Kaya’nın tahkikat maksatları bakımından 7 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam