DOLAR 32,5704 0.26%
EURO 34,7608 -0.04%
GBP 40,5310 -0.23%
ALTIN 2.495,380,45
BITCOIN 20275871,48%

10 yıla çarptırıldı

ABONE OL
11 Ekim 2017 08:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Ocak ayında TIR’ın dorsesine bin 665 adet uyuşturucu hap saklayarak Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye ithal eden Cengiz Alkaya hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçundan 9 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Cengiz Alkaya’yı 10 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Fadıl Aksun başkanlığında, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin gerekçeli kararını Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun okudu.

Aksun kararı okudu

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun dün okuduğu kararda, yaygınlaşan ve artmakta olan uyuşturucu suçlarına mahkemelerin ağır ve ibret verici cezalara vererek suçların son bulabileceğini şöyle özetledi: “Yaygınlaşan uyuşturucu suçlarına ağır cezalar getirilerek sonlanmalı. Bu yapılmadığı sürece suçlar önlenemez ve artmaya devam eder. Ülkeye bin 665 adet uyuşturucunun en tehlikelisini ithal eden Alkaya, bu zehir’in ticaretini yapacaktı. Bu tür suçların ülkemizde arttığını görmemezlikten gelmek mümkün değil. Aksun, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, kişisel durumlarının dikkate alındığını, “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.

“Bu tür yaygınlaşarak artmakta”

Aksun,  bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. Mahkeme başkanı ,ceza takdir edilirken verilen cezaların ağır olabileceğini ancak toplum açısından yapılacak en doğru icraatın bu yönde olduğunun altını çizdi. Cengiz Alkaya’nın ithal edip tasarrufunda bulundurduğu bin 665 adet MDMA hap’ın abartılı biçimde dikkat çekici olduğuna vurgu yapan Aksun, sanığa ceza takdir ederken uyuşturucu miktarının hesaba katıldığında mülayim bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Girne Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, tarafından okunan kararda Alkaya için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Aksun, Alkaya’yı 10 yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam