DOLAR 32,5508 -0.02%
EURO 34,9039 0.04%
GBP 40,6268 0.15%
ALTIN 2.432,310,10
BITCOIN 2169019-0,14%

“2018 acı ve gözyaşı bıraktı”

ABONE OL
18 Aralık 2018 07:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Süreyya ÖZDEMİR

2018 yılının bitmesine günler kala Yeni Bakış sokaktaki vatandaşın nabzını tuttu. Vatandaşlar, bu yılın olumsuzluklarla geçtiğini dile getirerek, pek çok alanda sorun yaşadıklarına dikkat çektiler. Vatandaşı derinden etkileyen en acı olay, Ciklos’taki sel felaketinde yaşamını yitiren 4 genç olurken, yükselen döviz karşısında enflasyonun patlaması halkı etkileyen ikinci önemli konu oldu. 

“Tarihin en kötü yılını geride bıraktık. 2018 yılında ülke ilk kez 4’lü koalisyonu gördü. Aynı zamanda ülke 2018 yılında zam şampiyonu oldu” diyen bir vatandaş, “Bu yılda vatandaş olarak kötü yönetime şahit olduk. Bu yılda emekçilerin hakları ciddi anlamda yendi. 2018 yılı tam anlamıyla adaletsiz bir yıl oldu. Birçok ölümlerin yaşanması nedeniyle ülkece sarsıldık. Tüm bu olanlar nedeniyle bu yıl bize iyi şeyler katmadı” ifadelerini kullandı. 

2018 yılını tam anlamıyla felaketlerle geçirdiklerine işaret eden bir başka vatandaş da dövizin düşmesine rağmen ürünlerin fırsatçılar tarafından fahiş fiyatlar altında satılmasıyla vatandaşların alım gücünü düşürdüğüne dikkat çekti. 

Yetkililer tarafından dere yataklarına yapılan evler, ülkedeki altyapı yetersizliklerinin felaketleri getirdiğini aktaran başka bir vatandaş da “Gencecik canlarımızdan olduk. Bu olayların yaşanmasında en büyük suçlu karayolu ve devletimizdir. Alınmayan önlemlere karşı doğa bizden bu yıl intikamını aldı” yorumunda bulundu. 

Vatandaş ne dedi?

Deniz Kayabaşı: 2018 yılı tam anlamıyla adaletsiz bir yıl oldu

“Tarihin en kötü yılını geride bıraktık. 2018 yılında ülke ilk kez 4’lü koalisyonu gördü. Aynı zamanda ülke 2018 yılında zam şampiyonu oldu. Bu yılda vatandaş olarak kötü yönetime şahit olduk. Bu yılda emekçilerin hakları ciddi anlamda yendi. 2018 yılı tam anlamıyla adaletsiz bir yıl oldu. Birçok ölümlerin yaşanması nedeniyle ülkece sarsıldık. Tüm bu olanlar nedeniyle bu yıl bize iyi şeyler katmadı.”

Süleyman Bağırsakçıoğlu: Bu yıl beklentimizi karşılamadı

“Öncelikle 2018 yılında hiçbir faaliyet gerçekleştirilmedi. Boşuna geçen bir yıl oldu. 2018 yılında ölümler ve felaketlerle birlikte ciddi anlamda acılar yaşadık. Yaşanan olaylardan yola çıkarak 2018 yılı beklentiyi karşılamadı.”

Kurban Doğruyol: 2018 yılında yeni kurulan hükümet şanssızlıklarla mücadele etti

“2018 yılında KKTC’de yeni kurulan hükümet şanssızlıklarla mücadele etti. Geçirdiğimiz bu yılda, dövizin ciddi anlamda yükselmesiyle hem vatandaş hem de hükümet mağdur oldu. Tüm bunların yaşanmasında tek suçlu hükümet değildi. Fakat yakın zamanda yaşanan sel felaketinde, bu hükümet gibi gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin suçu vardı. Hükümetin dere yataklarına inşaat yapılmasına müsaade etmelerindeki neden sermayeye yenik düşmeleriydi. Ülkemizdeki yetersizliklere karşı ne bir faaliyet ne de önlem alınabildi. 2018 göz göre göre bizlere faciaları getirdi. İstimlak yasasını geçirmeleri hükümetin suçuydu. Tüm bu olanlara karşı bu adayı yetkililer değil, olmayan sermayemiz yönetti. 2018 yılında dövizin bir anda yükselmesi ile perişan olduk, fakat dövizin tekrardan düşmesiyle bile bu rezilliğimiz bir türlü bitmedi. Hala her şey ciddi anlamda pahalıdır. Genel olarak 2018 yılı ne beklentilerimizi ne de ümitlerimizi karşıladı.”

Yalçın Şensoy: Bu yıl perişanlıkla geçti

“2018 yılını tam anlamıyla felaketlerle geçirdik. Dövizin düşmesine rağmen ürünlerin fırsatçılar tarafından fahiş fiyatlar altında satılması vatandaşların alım gücünü düşürdü. Yetkililer tarafından dere yataklarına yapılan evler, ülkedeki altyapı yetersizlikleri felaketleri getirdi ve gencecik canlarımızdan olduk. Bu olayların yaşanmasında en büyük suçlu karayolu ve devletimizdi. Alınmayan önlemlere karşı doğa bizden bu yıl intikamını aldı. 2018 yılında hükümet tarafından otorite de sağlanmadı. Gereksiz yere yapılan gazinolar, vatandaşın ezilmesi nedeniyle 2018 perişanlıkla geçti.”

Raşit Sözalp: 2018 bizden çok şey götürdü

“Bu yıl giderken, bizde derin yaralar açıp gitti. Arkasında gözü yaşlı aileler bıraktı, çaresizlik bırakıp gitti. 2018 yılında insanlar evin temel gıdalarından olan patatesi bile almakta güçlük çekti. Özellikle hükümetin eksiklikleri, yönetimsizliği, denetimsizliği nedeniyle felaketler yaşadık. Sanırım bizler birçok olumsuzluğu bu yılda yaşadık bu yüzden bu yılın bir an önce bitmesini istiyoruz. 2018 bizden çok şey götürdü.”

Mahmut Bozdemir: 2018’de yetkililerin rahatlığına vatandaşın perişanlığına tanık olduk

“2018’de yaşanan sel felaketinde, mağdur olan vatandaşlardan biri de bendim.  Bu yüzden 2018 benim için tanımlamak oldukça güç, bu yılda felaketlerin yaşanması tüm halkı yasa boğdu. Deyim yerindeyse 2018 bizden umutlarımızı, yaşama sevincimizi aldı. Bu yılda yetkililerin rahatlığına vatandaşların perişanlığına tanık olduk. Bu yüzden biz bu yılı hiç sevemedik.”

Ahmet Menek: Vatandaş 2018’de hiç gülmedi hep ağladı

“2018 bizlere hayat pahalılığının yanı sıra perişanlığı getirdi. Bu yıl dar gelirli aileleri mağdur etmekten başka bir şey yapmadı. Ardı arkası gelmeyen zamlar, yönetimsizlik perişanlık, can kayıpları, vs. gibi olumsuz örnekleri bolca yaşadık. Bunlar nedeniyle bu yıl bizi kendinden soğuttu. En önemlisi 2018 yas yılı oldu, vatandaşı güldürmekten ziyade ağlattı.”

Semavi Aşık: 2018’de yönetimin gerilediğine toplumun fakirleştiğine şahit olduk

“2018 talihsiz ve acılarla dolu bir yıl olarak anılacak.   Toplum olarak fakirleştiğimiz 2018’de, aynı zamanda yönetim olarak da geriledik. Türk parasını kullanmanın dezavantajını bu yılda gördük. Ayrıca yaşanan felaketlerin ardı arkası kesilmeyen bir yıl oldu. Yaşanan selde canlar kaybettik. Bu yüzden 2018 yılı kötü bir yıl olarak hafızalarda kalacak.”

Baktaş Yaşar: 2018 herkes için kötü bir yıl oldu

“2018 yılı bizim için zorlu geçen bir yıl oldu. Bu yıl, bizi ekonomik anlamda yıkıntıya uğratmakla birlikte yaşanan sel felaketiyle birlikte yasa boğdu. 2018’de her geçen gün yeni yeni olumsuz olaylara tanık oldu. Bu yıl bütün vatandaşlar için kötü bir yıl oldu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam