DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0381 -0.15%
GBP 40,9900 0.2%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0,59%

25 bin Euro verdiler

ABONE OL
15 Temmuz 2018 11:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Almanya’nın, Kıbrıslı Türk ve Rum gazeteciler tarafından hazırlanıp, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından “Önem Taşıyan Kelimeler, Kıbrıs’ta Gazetecilik İçin Bir Sözlük” adıyla sunumu yapılan konsensüs sözlük için 25 bin Euro katkı yaptığı bildirildi.

Alithia’nın “Alman Büyükelçi Sözlüğü Savunuyor” başlıklı haberine göre, Rum Haber Ajansı’nın (KİPE) görüşüne başvurduğu Alman Büyükelçi Franz Josef Kremp ülkesinin, konsensüs sözlüğün yüzde 50’sini finanse ettiğini ve bu çerçevede yaptığı katkının 25 bin Euro’nun üzerinde olduğunu açıkladı.

Kremp, AGİT Basın Özgürlüğü Temsilcisi HarlemDesir’in, sözlüğün önsöz bölümünde yer alan “sözlüğün gazetecileri bazı kelimelerle ilgili hassasiyetleri incelemeye ve cesaretlendirmesi ve onlara faydalı bir muhtemel alternatif seçenek aracı sağlamasını umuyorum” tezini paylaştığını söyledi.

Gazete, Alman Büyükelçiliği’nin birkaç gün önce sosyal medyadaki resmi sayfasında, “Almanya’nın, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin yeniden yakınlaşmasına katkı koyan bu önemli programın ana sponsorlarından biri olmaktan gurur duyduğu” mesajını paylaştığını belirtti.

Nikolas Papadopulos: “ESK Yönetim Kurulu’nun bilgisindeydi”

Habere göre, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, HristosHristofidis’in sözlüğün yazarı olarak Rum Gazeteciler Birliği (ESK) Yönetim Kurulu ve Gazetecilik Etiği Komitesi üyelerine gönderdiği mektubu sosyal medya hesabından paylaştı.

Papadopulos twitter hesabındaki paylaşımına “işte, (sözlüğün) Gazeteciler Birliği ve Gazetecilik Etiği Komitesi’nin mutlak bilgisinde yazıldığını ifşa eden mektup” notunu da ekledi. 

Gazete, Hristofidis’in, üyesi bulunduğu ESK Yönetim Kurulu’nun diğer üyelerine gönderdiği 21 Mayıs 2018 tarihli mektubunda, sözlük için Gazetecilik Etiği Komitesi adına görev aldığı grubun toplantısına katılacağı için ESK Yönetim Kurulu toplantısına katılamayacağını bildirdiğini yazdı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam