DOLAR 32,2697 -0.22%
EURO 34,8242 0.01%
GBP 40,6554 0.14%
ALTIN 2.412,070,79
BITCOIN 2054591-0,39%

3,5 ay yatacak

ABONE OL
14 Haziran 2018 07:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2018 yılı Şubat ayı içerisinde bir öğrenci yurdu odasında tütünle karışık 118 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ve Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı ile yakalanan ve yapılan tahkikat neticesinde KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen sanık Caleb C. Okoro hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde Sentetik Cannabionoid tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde Hintkeneviri tasarrufu” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” davalarından yargılanan sanık Okoro, ayrı ayrı çekilmek üzere toplam 3,5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İhbar üzerine yakalanmıştı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, 26 Şubat 2018 tarihinde almış olduğu bilgide, bir öğrenci yurdunun 117 numaralı odasında kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrenmişti. Aynı gün konu yurt odasına giden narkotik ekipleri sanık Caleb C. Okoro’yu elinde tuttuğu ve içerisinde tütünle karışık 118 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ile tespit etmişti. Akabinde konu yurt odasında yapılan aramada ise üzerinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas terazi bulunmuştu. Suçüstü hali gereği tutuklanan sanığın yapılan tahkikat neticesinde KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilmişti.

KKTC’de kaçak olarak bulunan sanığa denetimli serbestlik hakkı tanınamaz

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Pınar Beyoğlu, sanık Caleb C. Okoro’yu aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Kararının başında, sanığın “Denetimli Serbestlik Yasası” kapsamında olup olmadığının incelenmesi gerektiğini belirten Beyoğlu, sanığın yasa kriterlerini sağladığını ancak sanığın KKTC’de izinsiz ikamet ettiği için “Denetimli Serbestlik Yasası” seçeneğinin sunulmasının mümkün olmadığını açıkladı. Beyoğlu, sanığın mahkum olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçu için 18 yıla kadar, “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçu için ise 6 aya kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirtti. Ülkemizde uyuşturucu suçlarının artış gösterdiğinin görüldüğünü belirten Beyoğlu, yaygın ve vahim suçlar olduğuna dikkatleri çekti. Beyoğlu, sanığı, kamu menfaatini de ön planda tutarak hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile cezalandırmayı ayrıca verilecek cezaların ayrı ayrı çekilmesinin uygun ve adil olduğunu belirterek, sanığı “Kanunsuz uyuşturucu madde Sentetik Cannabionoid tasarrufu” davasından 45 gün, “Kanunsuz uyuşturucu madde Hintkeneviri tasarrufu” davasından 1 ay ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” davasından ise 1 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam