DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048502-2,11%

30 bin TL kefaletle serbest

ABONE OL
17 Ekim 2017 15:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait olan ve daha önceden Koraltay Arcan ile Yılhan Özkoraltay tarafından satın alınan BMW marka salon aracı 2017 yılı Mart ayı içerisinde KKTC’ye getirerek kanunsuz olarak ithal eden ve Koraltay Arcan’a teslim eden Bulgaristan uyruklu zanlı Emil Goshev İliev, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Gümrüksüz mal ithali” ve “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan ve kendisinin imza edeceği 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi ile serbest kalan zanlı İliev, yarın yargılanacak.

 

Zanlı  aleyhine yürütülen tahkikat tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Erdil Şumrut, zanlı Emil Goshev İliev’in, 22 Mart 2017 tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait KEA 494 plakalı BMW marka salon aracı daha önceden satın alan KKTC vatandaşı Yılhan Özkoraltay ve Koraltay Arcan’ın teşviki ile Beyarmudu Kara Giriş Kapısından KKTC’ye getirerek kanunsuz olarak ithal ettikten sonra Koraltay Arcan’a teslim ettiğini ve zanlının ayni gün Akyar Kara Giriş Kapısından Güney Kıbrıs’a çıkış yaptığını açıkladı. Olayın polise 2 Haziran 2017 tarihinde intikal ettiğini belirten Şumrut, mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını ve konu aracın Gelincik köyünde bir makinist dükkanında kazalı bir şekilde tespit edilerek emare alındığını söyledi. Şumrut, soruşturma kapsamında  Koraltay Arcan ve Yılhan Özkoraltay’ın tespit edildiklerini söyleyerek, kendilerinden yapılan soruşturmada suçlarını itiraf ettiklerini ve konu aracı KKTC’ye getiren kişinin Bulgaristan asıllı zanlı Emil Goshev İliev olduğunu söylediklerini açıkladı. Şumrut, zanlı Emil Goshev İliev’in 14 Ekim tarihinde Akyar Kara Giriş Kapısından KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Şumrut, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Yarın yargılanacak

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Emil Goshev İliev’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 30 Bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Zanlı İliev, yarın İskele Kaza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam