DOLAR 32,3909 0.17%
EURO 35,2595 0.08%
GBP 41,6981 0.9%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%

5’i tutuklu, 2’si tutuksuz yargılanacak

ABONE OL
10 Mart 2018 08:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 29 Ocak tarihinde Kennedy Dede’nin Bin TL için evinden darp edilip kaçırılması ve Çanakkale Göleti’ne götürülerek ciddi şekilde dövülüp öldürülmesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Kennedy Dede’yi evinden kaçırıp döverek öldürmekle suçlanan zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve 17 yaşındaki S.D dün “Adam öldürme”, “Adam kaçırma” ve “Ciddi darp” suçlarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, zanlı Aydan Sel Kızıltaç “Feri fail” suçundan, 16 yaşındaki zanlı B.Ç ise “Ağır bir suçu önlemekte ihmalkarlık” suçundan mahkemeye çıkarıldı. İleride “Adam öldürme” suçundan yargılanacak olan zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D, 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Aydan Sel Kızıltaç ile B.Ç ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Öte yandan 17 yaşındaki zanlı S.D’nin dün sabahın erken saatlerinde tutuklu bulunduğu Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinde güvenlik kamerasının görmediği bir noktada intihara teşebbüs ettiği öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre zanlı S.D, tek başına kaldığı hücrede battaniye ile kendisini astığı sırada diğer bir hücrede bulunan tutuklu bir kadın tarafından fark edildi. İntihar girişimi üzerine Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan zanlı S.D kısa sürede hastaneden taburcu edilerek diğer zanlılarla birlikte mahkeme huzuruna çıkarıldı.

“Adam öldürme” ithamını destekleyen şahadet var 

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Erkan Yahat, zanlı Nidai Şanlı’nın 29 Ocak tarihinde saat 21:45 raddelerinde alacağı Bin TL parayı tahsil etmek amacıyla yanında zanlı Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D olduğu halde Kennedy Dede’nin evine gittiğini anımsattı. Zanlıların, Dede’yi zorla hilafı dışında ciddi şekilde darp edip apartman önündeki zanlı Zekeriya Kurucu’ya ait araçla kaçırdıklarını belirten Yahat, Dede’yi Çanakkale Göleti’ne götürerek burada da ciddi şekilde darp edip ölümüne sebep olduklarını anımsattı. Yahat, mesele ile ilgili olarak yaptıkları tahkikat neticesinde 200 ifade alındığını ve 52 yazışma yapıldığını belirtti. Zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D’nin Ceza Yasasının en ağır suçlarından olan “Adam öldürme” suçu ile yargılanacaklarını belirten Yahat, mahkum olmaları halinde hapis cezası alacaklarını ifade etti. Yahat, zanlıların serbest kalmaları halinde kaçma olasılıklarının yüksek olduğunu ifade ederek, zanlı Nidai Şanlı’nın olayın duyulması üzerine yasal yollardan, zanlı Onur Körkurt ile S.D’nin ise yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtıklarını anımsattı. Görgü tanıkları, otopsi raporu ve ses verilerinin, zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D aleyhindeki “Adam öldürme” ithamını destekleyen şahadetler olduğunu belirten Yahat, zanlıların gönüllü ifade verdiğini ve tüm zanlıların cinayet işlenirken olay yerinde olduğunu açıkladı. Yahat, KKTC vatandaşı olan zanlı Nidai Şanlı ile Zekeriya Kurucu’nun, TC vatandaşı olan zanlı Ozan Körkurt ile Onur Körkurt’un ve KKTC-TC vatandaşı olan zanlı S.D’nin davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı Kurucu ile zanlı S.D’nin avukatı talebe itiraz etti

Zanlı Nidai Şanlı ve zanlı Onur Körkurt ile Ozan Körkurt’un avukatları cezaevine gönderilme talebine itiraz etmezken, zanlı Zekeriya Kurucu’nun avukatı Kaan Özanıl ile zanlı S.D’nin avukatı İbrahim Demirtaş, müvekkillerinin Kennedy Dede’nin ölümünden sorumlu tutacak yeterli şahadet olmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Zanlı Zekeriya Kurucu’nun avukatı Kaan Özanıl, “Adam öldürme” suçu için zanlı Kurucu aleyhine yeterli şahadet olmadığını ileri sürerek zanlı Kurucu’nun uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Zanlı S.D’nin avukatı İbrahim Demirtaş ise “Adam öldürme” suçunun zanlı S.D tarafından işlendiğinin makul şüpheden çok uzak olduğunu ileri sürerek zanlı S.D’nin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Kızıltaç ile B.Ç mahkemeye diğer zanlılardan ayrı çıkarıldı

“Dede Cinayeti” ile ilgili olarak geniş çaplı yürütülen soruşturma neticesinde Kennedy Dede’ye herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadıkları tespit edilen zanlı Aydan Sel Kızıltaç ile 16 yaşındaki B.Ç, zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D’den ayrı olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tahkikat Subayı Müfettiş Erkan Yahat, zanlı Aydan Sel Kızıltaç’ın 30 Ocak tarihinde arkadaşları olan Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Onur Körkurt, Ozan Körkurt ve S.D’nin “Adam öldürme”, “İnsan kaçırma” ve “Ciddi darp” suçunu işlediklerini öğrenmesine rağmen, konu şahısları suçtan kurtarmak maksadıyla yardım ederek ağır suça feri fail olduğunu açıkladı. Yahat, zanlı B.Ç’nin ise 29 Ocak tarihinde Çanakkale Göleti’nde, arkadaşları olan Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D’nin Kennedy Dede’yi ciddi şekilde darp ettiklerini görmesi üzerine suçun işlenmesini ve tamamlanmasını önlemek için tüm makul yollara başvurmayarak ağır suçu engellemeyi ihmal ettiğini açıkladı. Her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirten Yahat, zanlı Kızıltaş ile B.Ç’nin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

5 zanlı cezaevinde bekleyecek

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, mahkeme huzurundaki tek şahadetin Tahkikat Subayı Müfettiş Erkan Yahat’ın şahadeti olduğunu söyledi. Zanlıların ileride yargılanacağı yerin Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna dikkatleri çeken Asafoğulları, Ağır Ceza Mahkemesi’nin şahadeti derinlemesine inceleyeceğini ifade etti. Asafoğulları, konu suçun “Adam öldürme” gibi ciddi bir suç olduğunu anımsatarak zanlı Zekeriya Kurucu ile zanlı S.D’nin avukatlarının itirazını redettiğini söyledi. Asafoğulları, avukatların uygun teminat talebini reddettikten sonra zanlı Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D’nin davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Öte yandan Asafoğulları, zanlı Aydan Sel Kızıltaç ile B.Ç’nin ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 7’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine, 2’şer KKTC vatandaşının 75’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 4 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam