DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075866-1,65%

ABD Rojova’da yardımların rotasını değiştiriyor

ABONE OL
20 Mayıs 2018 13:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Mart ayında ABD Yönetimi’nin Suriye’deki iç savaş için ayrılan 200 milyon doları dondurma kararı aldığı basına yansımıştı. ABD’nin Suriye’deki politika değişikliğine dair yeni iddialar basına yansıdı. 

İlk olarak CBS News, Washington’un Rojova’nın batısındaki yardımları geri alacağını iddia etti. ‘Trump Yönetimi Suriye’nin kuzeybatısındaki yardımları sonlandırıyor’ başlığı ile verilen haberde, geçtiğimiz haftalarda alınan karar uyarınca bölgede ABD’nin yerel toplulukların desteklenmesi için ayrılan on milyonlarca dolarlık destek kesilecek. Kesinti, yerel toplulukların, bağımsız medyanın ve eğitim çalışmalarının desteklenmesi için ayrılan bütçeyi içeriyor. 

Ancak Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer, Rojova’nın batısı için yapılan kesintinin doğuya kaydırılacağını belirtti. Amerkalı yetkililer “‘kuzeybatı Suriye’de ABD’nin destek programlarında yapılan kesintilerin, halen kuzeydoğuda devam eden önceliklii programların arttırılması için kullanılacağını” belirtti. Başka bir yetkili de Washington Yönetimi’nin yardımları ABD’nin kontrolünün daha fazla olan alanlara kaydırmak istediğini belirtti. 

Rueters’a konuşan bir başka Amerikalı yetkilide Rojava’nın batısındaki yardımların kesilmesinin aylar sürecek bir periyotta gerçekleşeceğini belirtti ve “Başkanın eleştirdiği Irak’ta yaşananların benzeri bir biçimde doğan boşlukta şiddetin artması ve aşırılıkçıların buralarda yoğunlaşma tehlikesi sürüyor” şeklinde konuştu.  

Daha önce Pentagon IŞİD’in Irak ve Suriye’den yüzde 98 oranında temizlendiğini ancak istikrarın sağlanamaması halinde bu bölgelerde kısa süre içerisinde yeniden ortaya çıkabileceğini açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam