DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0846 -0.14%
GBP 40,9078 -0.27%
ALTIN 2.295,500,80
BITCOIN 22835531,24%

Ağız yarasına ne iyi gelir?

ABONE OL
15 Temmuz 2018 11:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Herkesin başına mutlaka gelen sorunlardan olan ağız yaralarının iyileşme süreci bazen çok kısa bir süreçte bazen ise gayet sancılı bir uzunlukta devam edebilir. Ağız yaraları aft olarak da bilinmektedir. Bu ağız yaraları doku bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Ağız temizliğine yeterince önem vermemek, aşırı sıcak veya soğuk yiyecek içeceklerin tüketilmesi gibi daha birçok sebep ağız yaralarına sebep olabilmektedir.

Yanağınızı bilmeden anlık bir hareketle ısırdığınızda da son derece acılı bir süreç olarak ağız yaraları oluşabilmektedir. Ancak ağız yaraları uçuk ile karıştırılmamalıdır. Ağız yaraları ağzın içinde ortası beyaz ya da sarı renkte olan oluşumlardandır. Ayrıca erkeklerde ağız yaralarının oluşma riski, kadınlara göre daha yüksek olarak belirlenmiştir.

Bitkisel Tedavisi

Sirke: Ağız yarası için bitkisel çözümler denince akla ilk gelen sirke kullanımıdır. Sirke ile gargara en kısa sürede iyileşme ile sonuçlanan durumlara vesile olmaktadır. Daha birçok bitkisel yöntem arasında yer alan kuru üzüm, anason ve balın karışımı sayesinde ağız yaralarınıza bunları sürerek bitkisel yöntemlerde tedavi yapabilirsiniz.

Kekik: Kekik, ağız içi temizliğini son derece etkili bir şekilde gerçekleştiren bir maddedir. Bolca kekik çiğnemek bu yaraların iyileşmesini hızlandırdığı gibi yeniden oluşumunu da ortadan kaldırmaya son derece etki edecektir. Kekik, susam yağı ve sirke ile gargara yapılabilir.

Dut: Dut şurubu, yine ağız yaraları için etkili olan bitkisel yöntemlerdendir. Herhangi bir pamuklu çubuk yardımı ile ağız içindeki yaralarınıza dut şurubunu uygulayabilirsiniz. Nar ekşisi de aynı şekilde ağız yaraları üstüne uygulandığında iyileşme sürecini anında başlatan bir etkiye sahiptir.

Karanfil: Ağız yaralarına iyi gelen bitkiler arasında karanfil de bulunmaktadır. Bu bitki hem acıyı azaltıcı hem de bakterileri öldürücü etkiye sahiptir. Bu sayede kısa sürede ağız yaralarından kurtulabilirsiniz.

Maydonoz: Maydonoz yapraklarını yemek ağız yaralarını giderebilir. Bol miktarda demir içerdiği için demir eksikliğinden kaynaklanan ağız yaralarının ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Limon: Yine sirke kadar etkili olan bir başka yöntem limon suyu ile gargara yapmaktır. Limon suyunun bakterileri öldürme özelliği vardır. 

Bundan dolayı düzenli limon tüketimi aynı zamanda ağız yarası sorunları yaşamanızı engelleyebilir.

Bunun dışında papatya, soğan, erik, fesleğen gibi bitkiler de ağız yaralarına gayet etkili olan maddeler içermektedir. 

Bu bitki çayı karışımlarının veya macunlarının uygulanması sırasında biraz canınız acıyabilir, aşırı yanma hissi duyabilirsiniz ancak bu kısa sürede ortadan kalkıp iyileşmeye başlayan yaralar, 

çok kısa bir süre içerisinde tamamen kurtulmayı sağlayacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam