DOLAR 32,3526 0.3%
EURO 35,1325 -0.02%
GBP 40,8879 -0.33%
ALTIN 2.306,811,30
BITCOIN 22854122,57%

Ajan krizinin kahramanı: Yaşadığım için şanslıyım

ABONE OL
24 Mayıs 2018 11:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

“Hayatta kaldığı için şanslı olduğunu” belirten Skripal, “Uzun vadede Rusya’ya döneceğini’ belirtti. The Independent gazetesinin haberine göre, Rusça olarak hazırlanan açıklamayı okuyan Skripal, “iyileşme sürecinin yavaş ve açılı olduğunu” söyledi. 

İngiltere’de İngiliz yetkililerin koruması altında olan Skripal, “uzun vadede Rusya dönmeyi düşündüğünü” belirtti. İngiltere’ye Mart ayında gittiğini belirten Skripal, “Babamı ziyaret etmeye geldim. Her zaman yaptığım bir şeydi. Sonra 20 gün komada kaldım ve öğrendim ki ikimizde zehirlenmişiz”

‘TEDAVİ SÜRECİNE İLİŞKİN DETAY YOK’

“Babasıyla birlikte zehirlendiği gerçeğini kabul etmenin olay olmadığının” belirten Skripal, “Kurtuldukları için şanlı olduklarını” belirtirken, “iyileşme süreçlerinin kolay olmadığına” dikkat çekti. Tedavi sürecine ilişkin ise Skripal detay vermek istemediğini belirtiyor.

Hayata dönmelerini sağlayan Salisburg hastanesine teşekkür eden Skripal, şimdilik tek düşüncesinin kendisinin ve babasının iyileşme sürecine şartlanmak olduğunu söyledi. 

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere’ye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart’ta Salisbury’de bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

‘İNGİLTERE RUSYA’YI SUÇLAMIŞTI’

İngiltere olayda Rusya tarafından imal edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu. Bu maddenin Sovyetler Birliği tarafından 1970 ve 1980’lerde geliştirilen ‘Novichok’ adlı kimyasal grubunun üyesi olduğu belirtilmişti.

66 yaşındaki Skripal ile 33 yaşındaki kızı Yulia’nın zehirlenmesinden sorumlu tuttuğu Rusya’nın 23 diplomatını sınır dışı eden İngiltere, yürüttüğü diplomatik temaslarla çok sayıda ülkenin de Rus diplomatları sınır dışı etmesini sağlamıştı. Rusya da mütekabiliyet ölçüleri içinde bu ülkelerin diplomatlarıyla ilgili sınır dışı kararları vermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam