DOLAR 32,5116 0.07%
EURO 34,8746 -0.29%
GBP 40,7214 -0.2%
ALTIN 2.450,280,59
BITCOIN 20873100,76%

Ankara’da halef selef kavgası ateşlendi!

ABONE OL
13 Şubat 2018 07:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek, kendisi döneminde Karşıyaka Mezarlığının karşısındaki İvedikköy’ün mezarlık yapılmasına yönelik projesini iptal eden yeni Başkan Tuna’ya tepki gösterdi. Gökçek, “Buranın iptal edilmesi büyük yanlıştır. Onbinlerce Ankaralı kaybetmiştir” dedi. Gökçek’e yanıt veren Tuna ise, ‘Ankara’da defin işlemlerini karşılayacak kadar mezarlık var. Vatandaş istemediği için iptal edildi. Melih Bey’in attığı tweetlere cevap vermem de yakışık almaz” dedi.  Gökçek’in twitter hesabından yaptığı  “Yeni mezarlığın manzarasını bozacağını düşünen bir balık lokantası defaatle bana da müracaat ederek, pek çok tanıdığı devreye sokarak mezarlığın genişletilmemesini istedi.” şeklindeki açıklaması hatırlatılan Tuna, “Söz konusu olan yerle ilgili olarak da orada bir kebapçı mı köfteci mi lokantacı mı meselesi varmış. Ben onu bilmem, benimle teması da olmadı” diye yanıt verdi.

25 YIL YETECEK YER VAR

Gökçek, önceki gün twitter hesabından, mezarlık prıojesinin iptalini eleştirmişti. Tuna ise bu eleştiriyi hemen cevapladı ve “Benim Melih Bey’in attığı tweetlere cevap vermem yakışık almaz. Karşıyaka Mezarlığı’nda bir doluluk söz konusu. 1-2 yıl daha ancak Karşıyaka Mezarlığı defin işlemlerini cevaplandırabilecek durumda. Ama tedbirler alınmış. Batı bölgesi Sincan’da 20-25 sene yetecek kadar mezarlık alanı var. Keçiören-Pursaklar Bölgesi’nde de yeni mezarlık çalışması yapıldı” dedi ve şunları söyledi:
”Melih Bey zamanında İvedikköy’ün de mezarlık olması için düzenleme yapılmış, vatandaşların ise yoğun tepkisi olmuş. ‘İvedik’in birçok arazisi Karşıyaka Mezarlığı alanı içerisinde kaldı. Bizim köyümüzü de oraya koymayalım. İnsanların rahat edebileceği bir alan olsun’ şeklinde talepleri olmuş. Yaklaşık 100 dönümlük bir arazi. Bu mezarlığın Karşıyaka ile ilintisi yok. Apayrı yerde bir alan. Köyün tarihi geçmişi ile de taleplere aykırı bir durum… Biz bu konuyu Meclis’e getirdik. Meclis’teki arkadaşlar da uygun gördüler”

“KEBAPÇI KÖFTECİ BİLMEM…”

Tabi bu söz konusu olan yerle ilgili olarak da orada bir kebapçı mı köfteci mi lokantacı mı meselesi varmış. Ben onu bilmem, benimle teması da olmadı. Bir defa söz konusu olan mezarlık yeri Karşıyaka mezarlığıyla bağlantılı değil, bir ilintisi yok, komşuluğu yok. Aradan cadde geçiyor, bir yol geçiyor, ileride İvedik köyünün konutların evlerin arasında tepede bir alan söz konusu olan.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam