DOLAR 32,5033 -0.13%
EURO 35,0019 0.32%
GBP 40,7842 0.32%
ALTIN 2.425,470,11
BITCOIN 2092553-3,25%

Arsalar UBP’lilere mi?

ABONE OL
3 Kasım 2017 08:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni BAKIŞ

Ülke  gençliğinin  yaşadığı toprakları terk etmemeleri amacıyla yıllardır dağıtılan Kırsal Kesim Arsalarında partizanlık yapıldığı iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından Ulukışla köyünde yapılan arsa dağıtımın ardından Yeni Bakış’a ulaşan bazı köy gençleri adeta isyan ederek, arsa dağıtımının tam bir fiyasko olduğunu ve tamamen partizanca yapıldığını belirtti.

Partililere iki iki verildi

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve bazı bakanların da katılımı ile Ulukışla köyünde  gerçekleşen törende 40 kişiye kırsal kesim arsası dağıtılmıştı. Bu dağıtımın haksızca yapıldığı ve ihtiyacı olmasına rağmen bazı gençlere arsa verilmezken UBP’ye yakın olanlara ise arsaların iki iki verildiği iddia edildi. Gazetemize bilgi veren Ulukışlalı vatandaşlar “Köyümüzde 40 kişiye arsa verildi, ancak ihtiyaçlı olan bazı gençlere hiç arsa verilmezken UBP’li olanlara iki iki verildi. Bu nasıl bir iştir, bunu bile beceremediler ve partizanca davrandılar” şeklinde sitem ettiler.

UBP’li Örgüt Başkanına ayrıcalık

Ulukışla’da yapılan arsa dağıtımda UBP Ulukışla Örgüt Başkanı Harun Okçuoğlu’nun dayı çocukları ve amca çocuklarının tamamına arsa verildiği ileri sürüldü. Aktarılan bilgilere göre, Ulukışla UBP Örgüt Başkanının dayı çocukları Barış Özata ve Bengü Özata ile amca çocukları Rauf Okçuoğlu ve Erdoğan Okçuoğlu da arsa dağıtılanların arasında yer aldı. Yine UBP Örgüt Başkanının kız kardeşi olan Tansel Okçuoğlu’na da arsa verildiği iddia edildi.

Muhtara da kıyak geçildi

Yeni Bakış’a konuşan Ulukışla sakinleri, arsa dağıtımında köyün UBP’li muhtarı Erdal Özata’nın yakınlarına da kıyak geçildiği iddia edildi. Köylüler “UBP’li muhtar Erdal Özata’nın kardeşine de arsa verildi. Muhtarın kardeşi şu anda Cumhurbaşkanlığında görevli polis memurudur ve kendisinin evi, arabası ve tarlası da var. Köyde onca ihtiyaçlı genç var iken sırf UBP’li değiller diye onlara arsa verilmedi” şeklinde konuştular.

“Seçim yatırımı değil” demesin

Köylüler,  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “Dağıtılan bu arsalar seçim yatırımı değildir” söylemine de tepki göstererek, “Bu dağıtımlar tamamen partizanca ve kendi partililerini memnun etmeye yöneliktir. Sayın Başbakan çıkıp da  bu arsaların seçime yönelik olmadığını söylemesin, insanları aptal yerine de koymasın. Bu arsa dağıtımları bal gibi de seçimlere yatırımdır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam