DOLAR 32,5033 0.28%
EURO 34,6526 0.4%
GBP 40,5277 0.39%
ALTIN 2.480,78-0,08
BITCOIN 2045240-4,49%

Artrit (Eklem İltihabı) Ağrılarına İyi Gelen Bitkiler

ABONE OL
1 Haziran 2018 09:52
1

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Çoğunlukla kemiklerin zayıflaması veya gerekli vitamin, minerallerin eksikliği sebebiyle meydana gelir. Yıllar geçtikçe eklemlerdeki ağrı şiddetlenir ancak genelde insanlar hastalığın son evresinde tedavi yollarına başvururlar.

Hastalığın erken aşamada tedavisi oldukça önemlidir. Günümüzde eklem iltihabı yaygın bir hal almaya başladı. Hemen hemen her yaş grubunda görülür bir hastalık haline geldi. Artrit hastalığı tedavisi yöntemleri çoktur. Eklem iltihabına iyi gelen doğal ve bitkisel tedaviler aşağıda sıralanmıştır. 

Artrit – Eklem İltihabı Ağrılarını Azaltan Bitkisel ve Doğal Yöntemler Elma Sirkesi 

Elma sirkesi potasyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller bakımından çok zengin ve faydalı bir kaynaktır. Bu mineraller kemiklerin ve eklemlerin güçlenmesine yardımcı olur.

Zencefil 

Artrit Eklem iltihabı hastalığı tedavisinde zencefil oldukça etkili bir kaynaktır. Zencefil iltihabın olduğu yerde meydana gelecek şişkinliğin ve buna bağlı olarak ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Zerdeçal 

Zerdeçal bir anti alerjendir. (alerjen; alerjik reaksiyonlara neden olan maddelere denir.) Zerdeçal kasları ve kemikleri yatıştırmaya ve artrit ağrısının azalmasına yardımcı olur. Artrit ağrıları çok ağırdır. Zerdeçal tüketimi bir ağrı kesici gibi işlev görür ve artrit ağrılarını azaltır.


Tarçın 

Tarçın, artrit ağrılarına karşı rahatlatıcı bir etkisi vardır. Eklem ağrılarına ve oluşan şişlikleri azaltmaya yardımcı olur. Evde pişirilen yemeklere tarçın eklemek oldukça yarar sağlar.

Masaj Uygulayın

Artrit ağrıları için temel ve basit yöntemlerden bir masajdır. Masajda sıcak zeytin yağı kullanılması ağrıyı azaltacaktır.


Epsom Tuzu

Epsom Tuzu magnezyum bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. 

Ayrıca vücudun pH seviyesini dengede tutmanıza yardımcı olur. 

Vücudun belirli bölgelerinde pH dengesi asidik yönde artış gösterdiğinde artrit hastalığı meydana gelir. Bu gibi durumlarda Epsom tuzunu su ile düzenli olarak her gün tüketmeniz halinde vücudun pH dengesi normale dönmeye başlar ve ağrılar azalır. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam