DOLAR 32,5924 0.28%
EURO 34,7963 -0.02%
GBP 40,5398 -0.21%
ALTIN 2.496,140,48
BITCOIN 20721964,25%

Astım Hastalığına İyi Gelen 6 Şifalı Bitki

ABONE OL
2 Haziran 2018 10:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Akciğerde oksijen ve hava akışının tıkanması ile nefes alma ve diğer çeşitli problemlere meydana gelebilir. Astım hastalığını tedavi edebilecek çeşitli yöntemler vardır. Aşağıda yer alan yöntemler tamamen evde hazırlayabileceğiniz etkili doğal tedavi yöntemlerden bazılarıdır.

Astım Hastalığına İyi Gelen Bitkisel Tedavi Yöntemleri Zencefil 

Zencefil astım tedavisinde en etkili ilaçlardan biridir. Zencefil bir çok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılan doğal ilaçlardandır. 

Zencefil akciğere hava yollarındaki iltihaplanmayı azaltır ve oksijenin akciğerlere düzgün şekilde ulaşımını sağlar.

Rahat nefes almanızı sağlar. Zencefil çiğ olarak tüketilebilir veya ezilerek suda kaynatılmak üzere çayı hazırlanıp içilebilir. 

Her gün zencefil tüketimi astım hastalığının tedavi edilmesinde oldukça etkili yarar sağlar.

Hardal Yağı

Hardal yağı ile göğüs kısmına yapılacak masaj, solunum bozukluğunu azaltmaya yardımcı olur ve solunum yollarını temizlemeye ve normal nefes almaya yardımcı olacaktır.

Hardal yağını kafur yağı eklenip ısı ile yapılan masaj ise daha etkili sonuçlar doğurur. 

Bu uygulamayı günde birkaç kez yapmak astım hastalığının tedavisinde önemli yol katetmenizi sağlar.

İncir

İncir solunum sağlığını geliştiren, ciğerlere daha fazla nefes ulaşmasına yardımcı olan bir meyvedir. 

Ayrıca balgamın azalmasına neden olduğundan rahat nefes alınmasını 

sağlar.

Kuru incir gece boyu suda bekletildikten sonra sabah erkenden aç karnına alınması hastalığın tedavisinde oldukça önemlidir.

Sarımsak 

Sarımsak, diğer hastalıklarda olduğu gibi astım rahatsızlığına karşı da oldukça etkilidir. Sarımsak, solunum bozukluklarına iyi gelir, astım semptomlarını giderir. Sarımsak solunum yollarını temizler, rahat nefes almamıza yardımcı olur.

Sarımsak çiğ haliyle tüketilebileceği gibi, tükettiğimiz diğer yemeklere de katılarak tüketilebilir. Sarımsak suyu da oldukça faydalıdır. Sarımsağı suda kaynatıp her gün bu suyu içerek astım ataklarını azaltabilirsiniz.

Kahve 

Kahvede bulunan kafein, astım ataklarını kontrol etmeye yardımcı olur. Hakiki kahve nefes alma ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarını gidermede etkilidir. Kahve günlük sınırının üzerinde alınmamalıdır. Ancak yeteri kadar kahve tüketimi astıma karşı etkili olacaktır. Aşırıya kaçmayın.


Okaliptüs Yağı 

Saf okaliptüs yağı, astım rahatsızlığı ve solunum ile ilgili bozuklukların tedavisinde yardımcı olur. Astım semptomlarında (belirtilerinde) etkili bir tedavi yöntemidir.

Bir mendil veya kağıda dökeceğinin bir kaç damla Ökaliptüs yağını yastığınızın yanına koyun. Gece boyu siz uyurken, Ökaliptüs yağı solunum yollarının rahatlatmasını sağlayacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam