DOLAR 32,5900 0.29%
EURO 34,7675 0.03%
GBP 40,5483 -0.2%
ALTIN 2.492,190,32
BITCOIN 20665563,77%

Avokadonun faydaları

ABONE OL
12 Temmuz 2018 08:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Avokado, doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir, özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Avokado dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasında gösterilmektedir. Bakır, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi vücut sağlığı için hayati önem taşıyan maddeler dışında A, B,C, E ve K vitaminleri açısından çok zengindir.

Avokadonun Sağlığa Faydaları

Yazının en başında avokadonun cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çok yaygın olarak kullanıldığını yazmıştık. Doğal besinler içerdiği için avokado bebeklerin de rahatlıkla tüketebileceği bir meyve çeşididir. Avokadonun içerdiği zengin miktardaki vitaminler ve mineraller ayrıca kalp ve sindirim sistemi için çok faydalıdır. Lif içerdiği için sindirim sistemi organlarının tümüne faydalıdır. Avokado ayrıca bünyenin kansere karşı bünyeyi güçlendirici besinler içerir.

Avokadonun Cilt ve Saç Sağlığına Faydaları: Avokado direkt olarak cilde uygulandığında cilde yumuşaklık ve esneklik kazandırır. 

Ayrıca etkin bir cilt rahatlatıcı olan avokado aynı zamanda cildi zararlı UV ışınlarından korur. Bunun dışında deri sağlığına da katkıda bulunan avokado deri sağlığının korunması için gerekli olan A, C ve E vitaminlerini sağlar.

Protein Deposu Avokado: Avokadonun içerdiği protein çok değerlidir. Sağlık uzmanları avokadonun içerdiği proteinin diğer birçok besinden çok daha etkili ve değerli olduğunu savunmaktadırlar. Bu özelliğinden dolayı çocukların gelişme döneminde avokado tüketmeleri sağlık açısından çok faydalıdır.

E Vitamini Deposu: Avokado aynı zamanda çok etkili E vitamini deposudur. Protein açısından sağladığı faydaları E vitamini ile destekler. 

Bu iki unsur, birçok hastalığa neden olan serbest radikallerle mücadele için bünye açısından çok önemlidir.

Kolesterolü Düzenler: Avokado kardiyovasküler hastalıkların azalmasını sağlayabilir ve bu yüzden oluşabilecek kalp hastalıkları riskini azaltır. Kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olabilir.

Kanserle Savaşır: Avokado aynı zamanda anti kanser özelliği ile bilinir. Kanser riskin, azaltabilmek için düzenli olarak tüketilmesi gereken meyveler arasındadır diyebiliriz. Avokado özellikle ağız kanseri risklerini azaltır, ağız boşluğunda kanser oluşmasına neden olan zararlı hücre bakterilerin temizlenmesini sağlar bunun yanında meme ve prostat kenserine yakalanma riskini azalttığı düşünülür.

Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Sağlık açısından birçok faydası olan avokado aynı zamanda sindirim sistemi sağlığını korur. Sindirim bozukluklarını ortadan kaldırabilir.

Kan Basıncını Düzenler: Bol miktarda potasyum içeren avokado bu özelliği sayesinde kan basıncı düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu yüzden günlük olarak bir miktar tüketilmesinde fayda vardır.

Göz Sağlığını Korur ve Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Avokado yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek göz problemlerine yakalanma riskini azaltabilir. İçerdiği bol miktardaki yüksek lif ve karotenoid lutein göz sağlığı için önemlidir.

Bebek Maması Olarak Avokado: Avokado doğal besinler içerdiği için bebekler tarafından da tüketilebilir. Bol miktarda protein içerdiği için bebek sağlığı için önemlidir. Bunun yanında B2, B1 vitaminleri ve magnezyum sağlar. Bu maddeler bebeğin fiziki ve zihinsel sağlığını korur.

Kalp Sağlığını Korur: Avokado dinç ve canlı kalp için çok fazla miktarda besin içerir. Folat bakımından çok zengindir ve folat kalp sağlığı için hayati önem taşır. Günde bir fincan kadar avokado tüketimi günlük ihtiyacın %23’nü karşılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam