DOLAR 32,5956 0.16%
EURO 35,0179 -0.08%
GBP 40,7997 -0.16%
ALTIN 2.438,160,10
BITCOIN 21011280,68%

"Aylık 10 bin TL’ye sekreter tutacağına avukat tutsun"

ABONE OL
1 Eylül 2016 10:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İskele Belediyesi’nin mahkeme kararıyla Master Clup Boğaz LTD Direktörü Mehmet Erülkü’ye ait olan Boğaz Otel’e  kaçak olduğu iddia edilen yapılan mühürlenmesinin yankıları sürüyor.           

“Turizm Bakanı gayet doğal bir şekilde arayabilir. Burası bir turizm tesisidir. Burası Hasan Sadıkoğlu’nun çiftliği değildir” diyen Erülkü,“Hasan Sadıkoğlu’nu siyasiler aradıysa bu maksatla mı aradı. Konuştu mu hayır konuşmadı. Neden bu şekilde ele alıyor”

“Bizimle ilgili bunu yeniden gündeme taşıması da biz şirketin alacaklarını istedik. Bizim belediyeden alacağımız var. Alacağımızı tahsil edeceğimiz zaman kendisine başvurduğumuz zaman “ödemem” dedi. Biz de avukatla kendisine kağıt gönderdik. Burada gündemi saptırmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor”

 “Denktaş kendisini hangi konuda aradı onu da bilmiyorum. Kendi etrafında menfaat çetesi oluşturmuş durumda… Bir oluşum söz konusu. Birileri devamlı belediyeden paralar çekiyor. Hizmet satın alıyor. Malzeme satın aldırıyor. Orada üç beş kişilik bir menfaat çetesi oluştu”

 

Remzi SAMAR

Turizm Bakanı gayet doğal bir şekilde arayabilir. Burası bir turizm tesisidir. Burası Hasan Sadıkoğlu’nun çiftliği değildir” diyen Erülkü,“Hasan Sadıkoğlu’nu siyasiler aradıysa bu maksatla mı aradı. Konuştu mu hayır konuşmadı. Neden bu şekilde ele alıyor. Hasan Sadıkoğlu önemsenmek istiyor. Tüm yaptıkları ondan dolayıdır. Şu an yaratmaya çalıştığı tamamen sahte bir gündemdir. Kendi iç sıkıntılarını başka gündeme taşıma çabasındadır. Burayla ilgili bir sahil şeridi söz konusudur. Sahil şeridi burada her zaman açıktır. 12 metrelik bir konsaldır. Harita üzerinde de görüleceği gibidir. Diğer kısımlar parseldir” şeklinde konuştu

“Mahkeme kararı 2004’te uygulandı”

Bu parsel,  otelin kullanımına 1983 yılında verildiğini kaydeden Erülkü, bunun yeni olmadığını kaydetti. Bu parseller üzerinde Rumlardan kalan kalıcı inşaatlar olduğuna dikkat çeken Erülkü, “Bizim yaptığımız inşaat da hafif yapılı inşaatlardır. Ahşap yapılardır. Bunların yapılmaması için de engel yoktur. Zaten burasıyla ilgili bir çalışma vardır. Bu çalışma sonucunda da gayri yasal bir şey kalacak değildir. Bu bahse konu da elinde mahkeme kararı var deyip de yalan beyan verdiği mahkeme kararı 2004 yılında uygulandı” diye konuştu.

“Belediyenin şirketimize borçları var; onları istedik diye…”

2004 yılındaki mahkeme kararını bugünmüş gibi toplumun yanıltmaya çalışıldığını savunan Erülkü,  “Bizimle ilgili bunu yeniden gündeme taşıması da biz şirketin alacaklarını istedik. Bizim belediyeden alacağımız var. Alacağımızı tahsil edeceğimiz zaman kendisine başvurduğumuz zaman “ödemem” dedi. Biz de avukatla kendisine kağıt gönderdik. Burada gündemi saptırmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunun bir de bunun kendi etrafındaki bir cemaati var. İskele Belediyesi zaten kötü yönetiliyor. Belediyenin etrafında bir yapı var. O yapıyı da sivil toplum örgütü altında bu şekilde kullanıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Halkın giriş- çıkışını engellemeyen tek otel”

“Kendisi de destek almak için bunları kullanıyor” iddiasında bulunan Erülkü, şunları söyledi:

“Bir hukuksal süreç var. Bu süreç sonunda ne varsa ortaya çıkacaktır. Buradaki inşaat konusu bugünün konusu değildir. Buradaki bütün sorun emirname sorunudur. Bunlar bizi yargısız infaz yapıyorlar. Burada sahil şeridi 12 metrelik bir kumsaldır. Oraya halkın girişini ve çıkışını tek engellemeyen oteldir. Ama bu yaygarayı koparıyorlar.

 

“Bakanla yeme-içmeye gitmedim”

Mağusaya gitmeyeli bir ay oluyor. Mesnetsiz seviyesiz kendisine yakışmayan açıklamalardır. Ben bunlara cevap bile vermemem gerekiyor. Yeme içme de yapmadım. Usülsüz gereksiz şeyler bunlar. Ama İskele belediyesi kötü yönetiliyor. Hasan bey bu kendi başarısızlığını bu tür gündemler yaratarak kamufle etmeye çalışıyor. Bizimle uğraşacağına işini yapsın. İşiyle ilgili başarılar elde etsin. Bu şekilde bir yere varamaz.”

 

“Sadıkoğlu menfaat çetesi kurmuş durumda”

Sadıkoğlu’nun Serdar Denktaş’ın telefonuna bakmadığını bildiğini kaydeden Erülkü, şöyle devam etti:

“Denktaş kendisini hangi konuda aradı onu da bilmiyorum. Kendi etrafında menfaat çetesi oluşturmuş durumda… Bir oluşum söz konusu. Birileri devamlı belediyeden paralar çekiyor. Hizmet satın alıyor. Malzeme satın aldırıyor. Orada üç beş kişilik bir menfaat çetesi oluştu. Bunu da sivil toplum örgütü altında kullanıyor. Burada plajlardan sorumlu belediyeler değildir. Sorumlu Kaymakamlıklardır. Bizim yasaya aykırı bir durumumuz yok. Ben bu oteli 97 yılında aldım. Bu parsellerin kullanımı 1983 yılında verildi. Ben burada kendi nüfusumu kullanmışım gibi iddialar doğru değil.”

 

Kredi iddiası

Devlet bankalarından kredi aldığı iddialarının da doğruyu yansıtmadığını aktaran Erülkü, “Benim devlet bankalarından kredi aldığım iddia ediliyor. Siyasi bir maksat için kredi aldığım tespit edilirse ben bunu tespit edene bu oteli vereceğim. Devletin bankası ya da kalkınma bankasına bir kuruş borcum varsa ispat edilsin” dedi.  

 

“10 lira sekreterine vereceğine 5 bin liraya avukat tutsun”

“Bölgesine faydalı olsun. Belediyenin paralarını çarçur etmesin” diyen Erülkü,  şöyle dedi:

“Hasan kendisine baksın… Oteli mühürlemek gibi bir hakkın yok. Turizm sezonunda bunu yapıyorsan büyük yanlış içerisindesin. Rum yıllardır bunu başaramıyor ama bunlar başarılı oluyor.

10 bin TL aylık maaşla sekreter tutacağına 5 bin TL maaş verip iyi bir hukukçu alsın yanına da kendi kendisini böyle rezil etmesin. Memlekette bir sürü iş bulamayan avukatlar var. 5 bin lira maaş versin kendilerine… Bunlar doğru şeyler değil, zaten kimin haklı olup olmadığını yakında göreceğiz. Bu tür davranışlar bizlere zarar verir.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam