DOLAR 32,5495 0.01%
EURO 34,9350 0.23%
GBP 40,7268 0.32%
ALTIN 2.425,560,11
BITCOIN 2062849-4,14%

Barış Ruh’a sevk edildi

ABONE OL
15 Mayıs 2018 07:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 9 Mayıs tarihinde uyuşturucu suçundan dolayı tutuklanan Deniz Doğan’ın fotoğrafını çekmek için Mağusa Kaza Mahkemesi önünde bekleyen 3 basın mensubuna saldıran ve Kıbrıs Gazetesi muhabiri Sedef Boşnak’ı ciddi şekilde darp eden zanlı Deniz Doğan’ın kardeşi sanık Hüseyin Acar dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. 9 Mayıs tarihinde tutuklanan ve 10 Mayıs tarihinden beri yargılanmayı hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bekleyen sanık Acar, avukatının talebi üzerine Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Epilepsi ve Anti sosyal kişilik bozukluğu rahatsızlığı olduğu iddia edilen sanık Acar, Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilecek. Sanık Acar’ın “Ciddi darp”, “Rahatsızlık” ve “Uygunsuz tavır ve hareket” davalarından 21 Mayıs tarihinde itham edilmesi bekleniyor.

Sanık avukatı, sanığın hastaneye sevk edilmesini talep etti

Sanık Hüseyin Acar’ın avukatı Aysel Uzun, adaletin tecelli etmesi için bir an evvel davayı bitirip sanığın cezasını alma taraftarları olduğunu beyan etti. Uzun, geçen celse beyan ettikleri sağlık raporlarının temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve sanık yakınlarının elinde sanığın epilepsi ve anti sosyal kişilik bozukluğu tanısıyla bir takım raporlar bulunduğunu söyledi. Bu hastalıkların sanığın üzerindeki etkisiyle ilgili bir rapor temin etmek için sanığın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevkini talep eden Uzun, sanığın son durumu ile ilgili de bir kontrolden geçirilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını beyan etti. 

İddia Makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Hasan Boşnak ise sanığın ithama hazır olduğunu ancak Savunma Makamının talebine de itirazı olmadığını belirterek, sanığın ilgili günde mahkemede hazır olmasını sağlamak amacıyla tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

Dava 21 Mayıs’a tehir edildi

Müdafaa tarafının yapmış olduğu beyanı değerlendirdiğini belirten Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, sanığın davasını itham olarak 21 Mayıs tarihine tayin ettiğini ve sanığın ilgili güne değin tutukluluğunun devam etmesine emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam