DOLAR 32,3735 0.16%
EURO 34,9912 -0.26%
GBP 40,9943 0.24%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN 2262631-0,96%

Birlikte çalışmayı umuyoruz

ABONE OL
23 Ocak 2018 13:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 3. gününde, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısında bir “güvenlik bölgesi” oluşturma ihtiyacı olabileceğini söyledi. Tillerson, “Bu konuda birlikte çalışmayı umuyoruz” dedi.

Londra’ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tillerson, Türkiye ve sahadaki bazı güçlerle bölgede istikrarın nasıl tesis edilebileceği konusunda temaslarını sürdürdüklerini söyledi.

Tillerson, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını da gidermek istediklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson daha önce Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın dolayı endişeli olduklarını açıklamıştı.

Tillerson taraflara, sivil can kayıplarını en aza indirmeleri ve itidalli davranmaları çağrısında bulunmuştu.

ABD yetkilileri daha önce ise Türkiye’ye Afrin’e yönelik bir operasyon başlatmaması çağrısı yapmış, harekâtın kapsamının ve zamanlamasının sınırlı olması gerektiğini vurgulamışlardı.

Bu çağrıya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtı ise “Ne zaman iş biterse, bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz yok. Bunu da bilmeniz lazım” olmuştu.

AB: Fazlasıyla endişeliyiz

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise harekatla ilgili “fazlasıyla endişeli” olduklarını söyledi.

Konunun AB Dışişleri Bakanları toplantısında da gündeme geldiğini belirten Mogherini, gelişmeleri Türk yetkililerle görüşeceklerini kaydetti.

Mogherini ayrıca harekâtın siviller ve Birleşmiş Milletler destekli Suriye barış sürecine yönelik olası sonuçlarından endişe duyduklarını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam