DOLAR 32,5384 0.15%
EURO 34,9570 -0.05%
GBP 40,7736 -0.08%
ALTIN 2.456,470,84
BITCOIN 20885610,85%

“Biz zannettiğiniz gibi değiliz”

ABONE OL
18 Mayıs 2018 08:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni BAKIŞ

KKTC’nin önde gelen motosiklet kulüpleri arasında bulunan Turk Rider Choper Club’ın Genel başkanı Naci Kaya, KKTC’deki motosiklet sürücülerinin televizyonda izlendiği gibi insanlar olmadığının altını çizdi. “Bizi çok farklı zannediyorlar, biz televizyonda izlediğiniz insanlardan değiliz” diyerek dert yanan Kaya, motosiklet sürücülerinin en önemli sorunlarından birinin araç sürücüleri olduğunu söyledi. Trafikte motosiklet sürücülerinin fark edilmediğini ve buna bağlı olarak birçok trafik kazasının meydana geldiğini kaydeden Naci Kaya, araç sürücülerin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Biz bir aileyiz”

Turk Rider Choper Club’ın bir aile olduğuna dikkat çeken Naci Kaya, “Bizim için motosiklet markası değil insanlığı önemlidir” dedi. Motosiklet sürücüleri için konaklamalı bir sosyal tesis projeleri olduğunu da açıklayan Naci Kaya, çalışmalarının süratle devam ettiğini söyledi.

Y.B: Kulübünüz “Turk Rider Chopper Club” nasıl etkinliklerde bulunuyor?

K: Turk Rider Choper Club sadece motosiklet kulübü olarak değil gezmenin yanı sıra sosyal sorumluluk, aktivite ve yardım projelerindede yer alıyor. 


Y.B: Motosiklet sürmek sizce ne ifade ediyor?

K: Motosiklet sürmek özgürlüğü ifade ediyor, yaşam tarzımız ve biçimimiz olarak hayatımızda yeri var.

Y.B: Kulübünüzün en önemli özelliği nedir?

K: Turk Rider Choper Club’ın en önemli özelliği kendi içinde çok çabuk organize olabilmesi ve dayanışma gücünün sağlam olması. Birimizin başına bir şey gelse hemen koşar gideriz. Bir birimizi hep bir kardeş gibi görürüz.


Y.B: Motosiklet sürücüsü olmanın bir zorluğu var mıdır?

K: Motosiklet sürücülerinin en büyük sorunu diğer sürücüler. Bizi görmüyorlar. Trafikte seyir halindeyken araçların motosikletlilere dikkat etmeleri gerekiyor. Fakat birçok sürücü bu konuda bilinçsiz. Biz motosikletlilerin bir başka sorunu ise, toplumun televizyondan öğrendikleri ile motosiklet sürücülerine ön yargı ile bakmasıdır. Biz televizyonlarda izlendiği gibi insanlar değiliz. Lütfen aramızdaki farkı anlayın.

Y.B: Gelecekteki proje ve organizasyonlarından kısaca bahseder misiniz?

K: Türkiye’de 30’a yakın kulüp ve 300 üyemiz var, yurt dışındaki kulüplerle bağlantılı ve organize şekilde işliyor. Kıbrıs’ta dördüncü kulüp kurulacak, ayrıca motosikletli sürücüler için konaklamalı bir sosyal tesis projemiz var. Bu projenin en kısa sürede hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor, yaptığımız projeler ise, Antalya’da bir okula kütüphane, Yozgat’ta hatıra ormanı, kimsesiz çocuklara ve huzur evlerine yardım, geçen sene ramazanda erzak yardımı yaptık. Bu senede ihtiyaçlı öğrencilere burs yardımı yapmak istiyoruz. Ayrıca kulüp içerisinde doktor olan arkadaşlarımız bize zaman zaman ilk yardım kurslarıda veriyor. Kulüpteki organizasyonlar en az 6-7 ay öncesinden hazırlanıyor ama bazen küçük guruplar halinde örneğin 6-7 kişi plansız da gezebiliyoruz. Kulüpte disiplin için 6-7 görev var bunlar: Kulüp kurallarına uyma, sürüş ve disiplini içeriyor. Yola çıkmadan önce sistematik bir şekilde sıralanıp sırayı bozmadan ilerliyoruz.

Y.B: Kulübe girmek için belirli şartlarınız var mıdır?

K: Kulübe girmek için belirli bir yaş değil düzenli ve disiplinli olunması önceliğimizdir. Kulübe üye olmak isteyenlerin en az 6 aylık bir deneme süreci oluyor. Deneme süresinde önce kişi önce aday adayı ardından aday olma hakkı kazanıyor. Aday olduktan sonra yapılan değerlendirmenin ardından kulüb için uygunsa kabul ediliyor. Kulübe girerken yemin edilir ve daha sonrasında yelek giyme töreni yapılır. Kulübün ideolojisine uyan herkes katılabilir. Atatürkçülük, saygı, disiplin,diğerırklara karşı saygı ve kardeşlik bağı kriterlerine uymaları gerekiyor. Kulübe katılmak için motor markasına değil insanların kişiliğine bakıyoruz. Bu ve diğer bağlantılı kulüplerde herhangibir marka kısıtlaması yok, Chopper stilinde olduğu sürece herkes kulübe girmek için başvurabilir. Ayrıca kulübe katılacakların siyasi görüşü ne olursa olsun vatan sever olması önemlidir. Kardeşlik ve dayanışma bağımızın çok güçlü olması bizim için önemlidir.

Y.B:Kıyafetlerinizi neye göre seçiyorsunuz?

K: Kıyafetlerimiz kendi tasarımlarımız veya normal motorcu kıyafetleridir. Kıyafetlerimizin üstüne eklenen rozetler kademelerimize ve yapılan aktivitelere göre almaya hak kazanılıp takılıyor.

Soru: Kask kamerası sizce gerekli midir?  Siz böyle bir ihtiyaçta bulunuyor musunuz?

Kaya: Kask kamerası olmasının hem kendi sürüş ve güvenliğimiz açısından hemde trafikte yaşanan kazalar ve hataları görmek adına fayda var. Grubumuzda en arkada sürüş yapan kask kamerası ile kayda alır daha sonra oturup izlediğimizde grubun sürüşünü kontrol eder hatalar varsa uyarırız. Bu kayıt sürüşü tetkik etmek açısından da önemlidir. Bu açıdan daha dikkatli olunması adına kask kamerası çok önemli bir rol oynar.


Y.B: Motosikletleriniz arızalandığı zaman arızaları KKTC’de giderebiliyor musunuz?

K: Periyodik bakımları KKTC’de giderebiliyoruz fakat ciddi arızalarda ve parça sorunlarında yurt dışından parça beklemek durumda kalınıyor. Çok ağır arızaları Kuzey Kıbrıs’ta yaptıramadığımız için ya Güney Kıbrıs’ta yada Türkiye’de bu sorunu çözebiliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam