DOLAR 32,5716 0.08%
EURO 34,9725 0.35%
GBP 40,6372 0.13%
ALTIN 2.425,790,13
BITCOIN 2095011-3,06%

“Bölgeli mandıra kokusundan rahatsız”

ABONE OL
17 Aralık 2018 07:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Serdarlı Belediyesi’ne bağlı Gönendere Muhtarı Mustafa Bostancıoğulları, bölgedeki en büyük sorunun köy içinde kalmış mandıralar olduğunu söyledi. 

Altyapı çalışmasının çok yavaş ilerlediğini belirten Bostancıoğulları, bu sorundan dolayı mandıraların yerine taşınamadığını kaydetti. Köydeki diğer sıkıntıları da sıralayan muhtar, geçmiş hükümet döneminde kırsal kesim arsasının da dağıtıldığını dile getirdi. Bostancıoğulları, altyapı sorunundan dolayı gençlerin ev yapamadığını ekleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

“Köyde yaşayan genç sayısı azdır”

“Gönendere Türk köyüdür. Nüfusu 600 civarından 350 civarına düştü. Köyümüzde yaşayan genç sayısı azdır. Gençler zamanla, arsa alamadıkları ve ev yapma olanakları olmadığından gittiler. Zamanında devletin yanlış politikası ve şehirlere sosyal konut yapması, göçün en büyük sebebidir. Bölgemiz ilkokulu ve ortaokulu ile merkez olan bir köydür.

“Mandıra altyapısında sorun yaşıyoruz”

Köyümüzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi köy dışına çıkarılamayan mandıralardır. Köyde 4 büyük baş hayvancı vardır. Bölgeli, kokudan dolayı oldukça rahatsızdır. Mandıra yeri bulduk ama altyapısı yoktur. Altyapı için çalışmalar çok yavaş devam ediyor. Bu konuda sorun yaşıyoruz. Hâlbuki elektrik çok yakınındadır.

“Kırsal kesim arsalarında altyapı yok”

Köyde hali arazi, geçen hükümet döneminde tespit edilmişti. 15 gence arsa dağıttık ama ne yazık ki halen altyapısı yoktur. Bir gencimiz evini başlattı. Altyapı olsa geriye kalan gençlerimiz de evini yapacaktı. Elektrik, su ve yol ihtiyacı karşılanması gerekiyor ki gençler daha fazla beklemesin.

“Kasis ve ayna konuldu”

Köy içindeki asfalt bayağı aşınmış durumdadır. Bu da bir sıkıntıdır. Geçmiş belediye dönemindeki halı saha ve kaldırım projesi devam ediyor, onaylandı ve şu an yapılıyor. Şimdiki belediyemiz köy içinde ihtiyaç duyulan yerlere kasis yaptı ve ayna koydu.

“Su deposunun yenilenmesi gerekiyor”

Köyün kullanma suyu deposu çok eski ve küçüktür. 50 tonluk depo köye küçük geliyor. Depoda zamanla çatlaklar meydana geldi. Bu çatlaklardan su sızıyor. Geçmiş belediye ile bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yapmıştık. Ne yazık ki o da öyle kaldı. Bu su deposunun yenilenmesi gerekiyor.

“Tehlikeli binaların bir kısmı temizlendi”

Köy içinde tehlike saçan ve yıkılmak üzere olan kerpiç binalar var. Tehlike yaratmasının yanı sıra can güvenliğini de tehlikeye atacak durumdaysa, Planlama ve İnşaat Dairesi mühendisi rapor verir. Mal sahibi verilen süre içinde yıkmaz veya tamir etmezse, binayı yıkarlar. Bunların bir kısmı temizlendi, 3-5 tane daha var. Yıkılmasını ya da tamir edilmesini bekliyoruz.

“Sağlık ocağının sürekli hizmet vermesini istiyoruz”

Sağlık ocağımız, camimiz ve muhtarlık binamız mevcuttur. Sağlık ocağına doktor 15 günde bir geliyor. Sağlık ocağı sadece kışın hizmet veriyor. Bu hizmetin sürekli olmasını ve en azından orada ilk yardım yapabilecek bir hemşire olmasını istedik. Umarım bu isteğimiz yerine gelir. 

Köyde bir sarnıcımız var ancak koruyan olmadı. Biz de etrafını ışıklandırdık ve merdiven yaptık. Bu kemerli yapı ziyaret ediliyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam