DOLAR 32,5326 0.1%
EURO 34,9959 -0.12%
GBP 40,8383 -0.12%
ALTIN 2.438,290,11
BITCOIN 21019710,40%

Bu Yüzden Her Gün Hurma Yemelisiniz

ABONE OL
7 Mayıs 2018 11:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hurmanın silindirik ve oval bir yapısı ve olgun parlak kırmızı ve sarı renklisi vardır. Her hurma bir çekirdek içerir. Piyasadaki 400 çeşit hurma vardır.

Diyet yaparken hurmanın farklı kombinasyonlarını deneyebilirsiniz. Hurmayı aperatif olarak yiyebilir, tatlılara, kek ve pudinglerin üzerine hurma dilimleri serpebilirsiniz.Hurma lezzetli gıdaların başında gelir. Hem lezzetlidir hem de sağlık  için büyük yararlar sağlayan, çeşitli besinler açısından zengin olan bir meyvedir. Hurmadaki demir içeriği yüksektir. Aynı zamanda iyi bir potasyum, protein, diyet lifi, kalsiyum, A, C ve B vitaminleri kaynağıdır.

Ayrıca çeşitli mineraller, bakır, magnezyum, manganez, selenyum ve çinko içerir. Olgun hurmanın içeriğinin yüzde 80’ini şekerdir. İçerisinde kaliteli glikoz, fruktoz ve sakkaroz vardır.

Sadece sağlık yardımlarından yararlanmak için her gün bir avuç hurma yiyebilirsiniz.

İşte Hurmanın Bilinmeyen 8 Faydası

1. Enerji düzeyini artırır

Hurma hızlı bir enerji temini için iyi bir seçenektir. İçindeki glikoz, fruktoz ve sakaroz gibi doğal şekerler, vücudun ihtiyaç duyduğu şekeri karşılar ve vücudu canlandırır.

2. Kabızlığa iyi gelir

Hurma müshil etkisi yaparak kabızlıktan muzdarip insanlara yardımcı olabilir. Hurma bağırsak hareketlerini düzenler. 

Dışkının bağırsak yolundan rahat bir şekilde geçmesini sağlar.

3. Kansızlığa iyi gelir

Aneminin en çok görülen nedeni demir eksikliğidir. Hurma hemoglobin üretimini artırarak demir anemisini tedavi etmeye yardımcı olur. 

Buna ek olarak, vücuttaki C vitamini ve demir emiliminde önemli bir rol oynar 

4. Hamilelikte Sağlıklı Kalmanıza Yardımcı Olur

Hurma anne adayları ve doğmamış bebekler için gerekli olan çeşitli besinler içerir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, hamilelik de görülen ve kadınların ortak sorunlarından birisi olan kabızlığı sorununu giderir.

5. Alkollü İçeceklerin Olumsuz Etkilerini Yok Eder 

Hurmayı alkollü içkileri olumsuz etkilerini (kısa ve uzun vadeli ) defetmek için kullanabilirsiniz. Hurma aşırı alkol içilmesinden dolayı karaciğerde meydana gelen toksinleri temizler.

6. Kalp-Damar Sağlığını Destekler

Hurma aynı zamanda kalp ve damar sağlığınızı destekler. Kalp hızını düzenleyen potasyumu ve tansiyonu kontrol altında tutar. 

Ayrıca kalp ile ilgili diğer hastalıklara yakalanama riskini azaltır.

7. Sinir Sisteminin İşleyişini Düzenler

Hurmada bolca bulunan çeşitli B vitaminleri sinir sisteminin sağlığını ve işlevselliğini artırmaya yardımcı olur. Sağlıklı bir sinir sistemi vücudun tüm parçalarının doğru ve verimli bir şekilde, birbirleri ile iletişim içinde çalışmasına yardımcı olur.

8. Eklem İltihaplanmalarını Hafifletir

Hurmanın antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri ağrıyı yönetmenize ve eklemlerde ki iltihaplanmayı hafifletmenize yardımcı olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam