DOLAR 32,5733 0.13%
EURO 34,9604 -0.19%
GBP 40,7115 -0.26%
ALTIN 2.439,230,16
BITCOIN 21127581,24%

“Cinayet nedeni namus meselesidir”

ABONE OL
15 Mart 2018 07:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deniz ABİDİN

Alsancak Belediyesi Su İşleri Bölümü amiri Memduh Ulugün’ün, kiracısı karı-koca tarafından bıçaklanarak olay yerinde yaşamını yitirmesinin ardından, Yeni Bakış’a konuşan zanlı Mehmet Doğu’nun kardeşi İsmail Doğu, cinayetle ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığını, ortada bir namus meselesi olduğunu savundu. 

“Olayın arkasında yatan sebep namustur”

İsmail Doğu, basında olayın gerçekliğiyle ilgili alakası olmayan yorumların da yer aldığını ifade ederek, aile olarak bu durumdan rahatsızlık duyduklarını söyledi. Doğu, olayın özünde yatan sebebin namus konusu ve şantaj olduğunu ileri sürerek, önümüzdeki günlerde olayın aslının daha net anlaşılacağını kaydetti. Doğu, kamuoyunda Türkiyeli- Kıbrıslı gibi bir yanlış algının oluştuğuna da işaret ederek, önemli olanın insan olmak olduğunu belirtti. 


“Tecavüzden olay günü haberdar olduk”

İsmail Doğu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne baba tutuklandı, çocuklar ortada kaldı, bakım evine gitti gibi söylemler ortada dolaşmaktadır. Çocuklar ortada değildir, bizzat benim yanımdadır. Kızını evlendireceği için eve oturtmak istediği, ev sahibinin evden çıkartmaya uğraştığı yönünde çıkan haberler de gerçek değildir. Biz inşaatçıyız, Memduh Bey ile yakın bir samimiyetimiz vardı, kızına Girne’de ev yapmaktadır, bütün tadilat işlerini biz yaptık. Kira borçları olduğu yönünde çıkan haberler de doğru değildir. Kardeşimin 1 TL bile kira borcu yoktur. Olay günü öğrendiğimiz kadarıyla 6-7 ay öncesine dayanan bir tecavüz olayı söz konusudur.  Aile olarak bizler de bundan olay günü haberdar olduk. Bunun gerçekliği dava başladığı zaman ortaya çıkacaktır. Doğru kararı mahkeme verecektir.”


“Olayın kirayla, evden çıkmayla, kız evlendirmeyle alakası yoktur”

Zanlı Mehmet Doğu’nun kardeşi İsmail Doğu, olay günü tartışmanın evin içinde başladığını ve şiddetlenmesiyle üzücü olayın dışarıda yaşandığını belirterek, ne evden çıkmayla ne kirayla ne de evlendirme meseleleriyle konunun hiçbir alakası olmadığını belirtti. 


“Kardeşim de biz de meseleyi olay günü öğreniyoruz”

Doğu, olayın esas sebebinin namus meselesi olduğunu yineleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu 6-7 ay önce yaşanan tecavüz olayı olay günü öğrenildi. Kardeşim de olayı aynı gün, yani olayın yaşandığı gün öğreniyor. Şimdi bazı tutanaklara bu yansıdı. Yengem Meryem Doğu aylarca şantaj ve tehditlere maruz kaldı. Geçirdiği cinnet sonucu olay meydana geldi. Ev sahibi Memduh Ulugün ile kardeşim ve yengem altlı üstlü oturuyorlardı. Aile olmuşlar, zamanla samimiyet doğmuştu. 6-7 ay önce Memduh Ulugün, evde yalnız oldukları bir esnada yengemin içeceğine ilaç koyarak tecavüzde bulunmuş, sonrasında da birine söylersen seni rezil ederim gibi tehditlerle korkutarak sindirmeye çalışmıştır. Yaşanan tartışmayla birlikte aylarca korkutulan yengem olay günü artık son raddeye gelerek üzücü olayın gerçekleşmesine neden olmuştur. Bu durum her iki taraf için de çok zor bir durumdur. Geride kalmış 4 çocuk var. Kimse böyle bir şey yaşansın istemezdi. Hak ve hukuk yönünden gereken yerini bulacaktır. Bundan şüphemiz yoktur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam