DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
GBP 40,9816 -0.1%
ALTIN 2.297,550,89
BITCOIN 22876000,46%

Cinsel tacizden yargılanacaklar!

ABONE OL
30 Ekim 2017 09:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Savcılık tarihinde ilk kez sosyal medya hesabı olan “Facebook” üzerinden bir suça ceza davası getirdi.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu ve eski bakanlardan Kenan Akın, CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya cinsel tacizde bulunmaktan yargılanacak.

KKTC’de bilişim yasasının olmaması nedeniyle bugüne kadar sosyal medya üzerinden işlenen suçlarda sadece tazminat davası açılırken,  Savcılığın ilk defa bu tarz bir suça ceza davası getirmesi önemli bir aşama olarak nitelendirildi.

 

Deniz ABİDİN

Savcılık “facebook” üzerinden bir suça tarihinde ilk kez ceza davası dosyaladı. Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Eski Bakanlardan Kenan Akın ile birlikte Latif Akça, Ali Tekin, Kemal Çakırgöz ve Rifat Yıldız’dan oluşan 6 sanığa cinsel tacizde bulunmak suçuyla 6 ayrı dava dosyalandı.

15 Aralık 2014 tarihinde Latif Akça’nın isimli şahıs, Facebook hesabında CTP Milletvekili Doğuş Derya ile ilgili bir takım yorumlar görmesi üzerine “Abi bunu kadınlar da sevmiyor zaten” şeklinde yorum yazarak cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle, fasıl 154 ceza yasasının 151(1) maddesine aykırı cinsel tacizlik suçuyla itham edileceği belirtildi.

Cinsel tacizden yargılanacak

Aynı tarihte Kenan Akın da Doğuş Derya ile ilgili bir takım yorumlar görmesi üzerine “Kadınlıktan nasibini alamamış ve tecavüz edilmeye meraklı bir zavallı” şeklinde yorum yazmak suretiyle cinsel tecavüzden yargılanacağı belirtildi. Bertan Zaroğlu’nun da aynı şekilde ve aynı tarihte sosyal medya hesabı facebook üzerinden “Sayfamdaki arkadaşlarımın affına sığınarak Doğuş’um, Bebeğim, anlıyorum ızdırabını fakat biraz farklılık yap, senin stresini, sıkıntını çekmekten bıktık içine al ki diline vurmasın” şeklinde yorum yazmak suretiyle cinsel taciz suçlamasıyla yargı önüne çıkacağı kaydedildi.

Sanık 4 olan Ali Tekin’in de “Korkmasın ona yetecek kadar erkek var”, sanık 5 Kemal Çakırgöz’ün ise “Bu garı çizmeyi aştı artık inşallah o askerlerden biri ona tecavüz eder de kapanır”, sanık 6 olan Rifat Yıldız’ın da “Bu kaç yaşındaydı o zaman asıl buna tecavüz etselerdi bunu konuşmazdı” şeklinde yorum yazmak suretiyle cinsel tacizde bulunmaktan yargılanacaklar ifade edildi.

Savcılığın “facebook” üzerindeki bir suça ilk defa ceza davası getirmesi dikkat çekti

Sanıklar ayrıca, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 20 maddesi ile birlikte 6/12 sayılı Elektronik Haberleşme Yasası’nın 2, 102 (13) (A) (B) maddelerine aykırı “Bir kamusal haberleşme şebekesi yoluyla sinirlendirmek, rahatsız etmek ve gereksiz endişeye düşürmek amacıyla mesaj göndermek suçuyla da itham edilecekler.

Ülkede bilişim yasasının olmamasından kaynaklı normalde bugüne kadar sosyal medya üzerinden işlenen suçlarda sadece tazminat davası açılırken,  Savcılığın ilk defa bu tarz bir suça ceza davası getirmesi önemli bir hareket olarak nitelendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam