DOLAR 32,6030 0.39%
EURO 34,8152 0.22%
GBP 40,6090 0.03%
ALTIN 2.495,710,47
BITCOIN 21052375,03%

Çipras bunu da yaptı: İşsiz ve hastaların evlerine el konuyor!

ABONE OL
23 Mart 2018 12:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kaynak: Nikolaos Stelya

Yunanistan’da halkçı ekonomi söylemiyle iktidara gelen Syriza hükümetinin yarattığı hayal kırıklıklarına bir yenisi daha eklendi. Aralarında işsizler ve kanser hastalarının da bulunduğu zor durumdaki Yunan vatandaşının borçları nedeniyle evlerine el konmaya başlandı.

Agrinio’da yaşayan ve ismini açıklamak istemeyen uzun zamandan beri işsiz bir Yunanistan vatandaşı ekonomik kriz yüzünden dostlarının ve yakınlarının yardımları ile ayakta kalmaya çalışıyordu. Dünyadaki tek mal varlığı birkaç hafta öncesine kadar küçük bir evdi. Ancak Syriza-Bağımsız Helenler iktidarının kreditörler ile beraber aldığı yeni kararlar neticesinde işsiz vatandaş bu evi de kaybetmek üzere. Agrinio yerel basınına yansıyan bilgilere göre devlet işsiz vatandaşın 1.319 Euro 10 centlik borcu nedeniyle küçük evine el koyma kararı aldı. Bu yöndeki yargı kararı özel bir devlet görevlisi tarafından işsiz vatandaşa aktarıldı. Nereye gideceği sorusu ise yanıtsız…

KANSER HASTASI DA KOVULUYOR

Agrinio’daki trajik olay sosyal medyada yankılanırken ülkenin başka bölgelerinden de benzer haberler yansımaya başlıyor. Antenna Televizyonu’nun yaptığı habere göre, kanser hastası bir kadının evine 19 bin Euro’luk borcu nedeniyle el konuluyor. Hastalığının ilerlemesine rağmen devlet görevlileri talihsiz kadını evinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

ŞİDDET UYGULANIYOR

Bu hikayelerin Yunanistan genelinde yaygınlaşması beraberinde toplumsal tepkiyi de getiriyor. Başta PAME (Mücadeleci İşçiler Cephesi Sendikası) olmak üzere birçok sendika ve sol/sosyalist örgütlenmeler hükümetin evlere el koyma kararını geri çekmesini istiyor. Bu karara tepki gösteren aktivistler birikmiş borçlar nedeniyle her Çarşamba açık artırmaya çıkarılan evlerin satışının önüne geçebilmek için noter ve yargı merkezlerinin önünde eylemler gerçekleştiriyor. Bu demokratik eylemlerin karşısındaysa hükümet polis gücünü devreye sokuyor. Son haftalarda polisin eylemcilere saldırması nedeniyle yüzlerce Yunan vatandaşı yaralandı ve gözaltına alındı.

NOTER İNTİHAR ETTİ

Bu arada geçtiğimiz günlerde Selanik’te çok sayıda el koyma davasına bakan noterler birliğinin eski başkanı kentin bir sahilinde intihar etti. Ulusal medya intiharı ‘kişisel nedenler’e bağlarken yerel medyada yurttaşların evlerine el koyma girişimlerinin hali hazırda kötü durumda olan eski noterin ‘psikolojik durumunu daha fazla sarsmış olabileceği’ ihtimalini gündeme taşıdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam