DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
GBP 40,9680 0.18%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 22748061,04%

Denktaş, neden bunun da üstüne gitmiyor?

ABONE OL
7 Mayıs 2018 08:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg
Yeni Bakış
2010 yılında kapanan Astro Hipermarket (Arox) emekçisi bir grup vatandaş, 2009’dan bu yana yatırılmayan İhtiyat Sandığı yatırımları konusunda hükümeti duyarsız kalmakla suçladı.
“Denktaş’ın kaynatası 9 yıldır emekçinin hakkını ödemiyor”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kayınpederine ait olan Astro(Arox) işletmesinde çalışan emekçiler, 2009 yılından bu yana yatmayan Sosyal Sigorta ve ihtiyat Sandığı primleri konusunda ilgili birimleri araştırma yapmaya davet etti.
“Maliye Bakanı önce eşine-dostuna ayrımcılık yapmaktan vazgeçsin”
Sosyal Sigorta yatırımlarının 9 yıl sonra yeni tarihli olarak yatırıldığını, ancak İhtiyat Sandığı yatırımlarının hala yatırılmadığını belirten emekçiler, “Bir ülkenin Maliye Bakanı’nın kaynatası emekçinin hakkını 9 yıldır çalarak ödemiyorsa, kamuoyunda manşetlere çıkarak haktan hukuktan bahsedemez. Önce eşine dostuna ayrımcılık yapmaktan vazgeçsin” ifadelerini kullandılar. 

“2009’dan bu yana İhtiyat Sandıklarımız hala yatmadı”
Yatırımları hala ödenmeyen kimi çalışanın 6 yıl, kimi çalışanın 3 yıl, kimilerinin ise daha fazla eksiği olduğunu da vurgulayan eski Astro çalışanları, “Hakkımızı sömürdüler. Gidip ilgili yerlere şikayette bulunduk. Aradan 9 yıl geçmesine rağmen İhtiyat Sandığı yatırımlarımız hala yatırılmadı. Bize mahkemelik oldukları söyleniyor, bu bizi ilgilendirmez, biz hakkımız olan yatırımı istiyoruz” diye konuştular. 
“Denktaş gerekeni yapsın, kaynatasına da emekçinin hakkını sorsun”
“Bir ülkenin Maliye Bakanı’nın kaynatasına ait olan bir iş yeri, kapanmasının üzerinden 9 yıl geçmesine karşın çalışanların yatırımlarını yapmazken, bu ülkenin ilgili birimleri ne yapıyor? Paradan sorumlu bir bakanlığa getirilen ve kendi ailesine birçok usulsüz ayrıcalık sağlayan Serdar Denktaş’ı bu halk istememektedir. %7 oy alan bir siyasi, demek ki halk tarafından benimsenmemektedir, buna karşın yine de hükümetin parasal kaynaklarının başına geçmektedir. Denktaş gerekeni yapsın ve kaynatasına ait olan işletmeden emekçinin hakkını sorsun” diyen emekçiler, bir Maliye Bakanı’nın ülke adına kayba neden olan ve zarara sokan şirketlere ayrım yapmaksızın, aile, eş-dost demeksizin eşit muamele ve dürüst davranması gerektiğini savundular. 
“Annemi-babamı kaybettim gasp edilen hakkıma ihtiyacım var”
Annesi ve babasını kaybettiğini anlatan bir emekçi ise, gasp edilen yatırımları hala yatırılmadığı için zor günler geçirdiğini ifade ederek, “Benim bu yatırımlarıma şu anda çok ihtiyacım var. Anne-babamı üst üste kaybettim, ekonomik olarak oldukça kötü süreçlerden geçmekteyim. Ama 9 yıldır gasp edilen hakkımı hala alamıyorum” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam