DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
GBP 40,4689 -0.65%
ALTIN 2.495,920,48
BITCOIN 20839411,02%

Denktaş’tan banka soygunculuğu mu?

ABONE OL
16 Temmuz 2018 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

UBP-DP koalisyonu döneminde Rauf Denktaş ile Güler Denktaş Dedezade’nin direktörü olduğu Mediterranean Master Education Services Ltd’e 10 yıllığına kiralanan, Lefkoşa’daki eski hastane olarak bilinen hazine malı, 4’lü koalisyon hükümeti tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla 35 yıla uzatıldı

 

 4’lü koalisyon hükümeti tarafından 25 Haziran 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla 10 yıldan 35 yıla uzatılan süredeki amacın Denktaşların arzu ettikleri krediyi rahatlıkla alabilmelerine olanak sağlamak olduğu ifade ediliyor 

 

Yeni Bakış Özel

UBP-DP koalisyon hükümeti döneminde gündemden düşmeyen peşkeş ve usulsüzlükler, 4’lü koalisyon döneminde son bulacak umudunu yaşayanlar hayal kırıklığına uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Yeni Bakış’ın gündeme getirdiği Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kız kardeşi Ender Denktaş’ın damadına Aydemet- Lefkoşa’da bulunan P/H.XXI/28.W.2, Blok E, parsel 3 B, 4 dönüm, 2 evlek içine benzin istasyonu kurmak için milyonluk değerinde eşdeğer arazi tahsis edilmesinin yankıları sürerken, şimdi de Rauf Denktaş ile Güler Denktaş Dedezade’nin direktörü olduğu Mediterranean Master Education Services Ltd’e UBP-DP hükümeti döneminde 10 yıllığına kiralanan Lefkoşa’daki eski hastane olarak bilinen hazine malı, mevcut hükümet tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla 35 yıla uzatıldı. 

 

“Koalisyon ortakları Denktaş ailesine mi çalışıyor?”

Hükümetin bu tavrı, “Koalisyon ortakları Denktaş ailesine mi çalışıyor?” sorusunu gündeme getirirken, söz konusu kararın bankadan istenilen kredinin alınabilmesi için yapıldığı belirtiliyor. 

 

Vatandaşın beklentisine yanıt veren yok 

Akaryakıta ve elektriğe yapılan zamla, kamuda çalışana yapılan hayat pahalılığı artışını daha vermeden alan,  mevcut Asgari Ücret ile geçinmek zorunda olan ve açlık sınırına gelen vatandaşın 4’lü koalisyon hükümetine olan güveni bu ve benzeri peşkeşlerle her geçen gün biraz daha sarsılıyor. Hükümetin, ekonomik sıkıntılar için çırpınan vatandaşın beklentilerine yanıt vermek yerine Denktaş ailesine destek çıkması tepkilere neden oluyor. 

 

Hükümet ortakları sessiz 

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın yıllardır kendi ailesine yaptığı bu kıyaklar karşısında daha önce muhalefette olan, ancak şimdi hükümette yer alan koalisyon ortakları ve iktidardaki partiler sessizliğini koruyor.

Bir önceki hükümet döneminde yapılan peşkeşler uzun süre gündemdeyken, “yolsuzlukların, usulsüzlüklerin ve peşkeşin üzerine gideceğiz” diyerek iktidar olan dörtlü koalisyon hükümetinin döneminde de yaşanmaya başlanması kamuoyunu bir süre meşgul edecek görünüyor. Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kız kardeşi Ender Denktaş’ın damadına, benzin istasyonu açabilmesi için milyonluk değerindeki eşdeğer arazinin verilmesi konusunda da hükümet sessiz…

A Kind Education and Caring Center LTD. Direktörü Cengiz Kaan’ın 1 Şubat 2018 tarihinde Aydemet- Lefkoşa’da bulunan P/H.XXI/28.W.2, Blok E, parsel 3 B, 4 dönüm, 2 evlek içine benzin istasyonu kurmak için önceden 12 aylığına rezerv olarak ayrılan arazi için Kaymakamlığa müracaat etmesi üzerine Şehir Planlama Dairesi milyonluk değerdeki arazi için kesin onay verdi. 

 

Milyonluk değerindeki araziler

Maliye Bakanı Denktaş, UBP-DP koalisyon döneminde oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu M.R.B İnşaat Şirketi’nin, Zeus Hotel’e ekstra kat izni ile yeni inşa edilecek olan ve projesinde gazino izni olmayan Galaxy Otel 2’ye kumarhane izni için Ertuğ Dilaver adlı işadamıyla 1 milyon dolar karşılığı sterline el sıkışmış, oğluna üniversite kurması için Kermiya’da 200 dönüm arazi, dünürüne ise ambarları peşkeş çekmişti. Denktaş ayrıca Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacağına karşılık Girne’nin merkezinde ve askerin elinde bulunan 500 milyon dolar değerindeki ambarların Maliye tarafından devralınıp bankaya devredilmiş ve Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Tosunoğlu ile yapılan usulsüzlükler kısa bir süre önce gündemi meşgul etmiş ve tepkilere neden olmuştu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam