DOLAR 32,5237 0.31%
EURO 34,5896 0.24%
GBP 40,4501 0.18%
ALTIN 2.504,220,87
BITCOIN 2035995-2,74%

DENKTAŞ: ” YAŞANAN SORUNLARI GÖNDERİN”

ABONE OL
9 Ekim 2017 13:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlarının ardından, komitelerden gelen tasarı ve öneriler ele alındı.

ŞAHALİ: “PERSONEL DAİRESİ OLUŞTURULMASI KAMUYA KATKI SAĞLAR”

Personel Dairesi’nin oluşturulmasına ilişkin ivedilik alınması konusunda görüşlerini  dile getiren CTP Milletvekili Erkut Şahali, yurttaşların gerekli  koşullarda ve hızda hizmet alabilmesinin önemine işaret etti.

Güncelleşmiş bir Kamu Görevlileri Yasası’yla bu girişimin yapılması gerektiğini belirten Şahali, Kamu Görevlileri Yasası’nın mevcut şekliyle Personel Dairesi’nin gerekli değeri görmediğini kaydetti.

Bu dairenin kamunun etkin hizmet sunmasına değerli katkıları olacağına işaret eden Şahali, bu ivedilik talebine olumlu oy vereceklerini kaydetti.

ÖZGÜRGÜN: “MÜSTEŞARLIK SEVİYESİNDE GENEL MÜDÜRLÜK OLUŞMALI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, dairede müsteşarlık seviyesinde bir Genel Müdürlüğün oluşturulmasının gerekliliğine işaret ederek, bunun temsiliyet yetkisi için gerekli olduğunu  kaydetti.

Başbakan Özgürgün, şu anda Daire Müdürü’nün müsteşarın altında olacak şekilde düzenlendiğini anlatarak, bunun yarattığı sorunlara işaret etti.

Ardından tezkere oy birliğiyle onaylandı.

SOYER: “TIKANAN HER KONUDA ÖNÜMÜZE MERKEZİ İHALE YASASI GETİRİLDİ”

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Merkezi İhale Komisyonu Yasası’na ilişkin tezkere konusunda söz alarak, bu konuda uzun bir çalışma yapılarak ortaya bir sonuç çıktığını anımsattı.

İhale Yasası kapsamında yaşanan sorunlara değinen Soyer, tıkanan her konuyla ilgili önlerine Merkezi ihale Yasası’nın getirildiğini ve yasanın değiştirilmesinin gündeme geldiğini kaydetti.

Doktorlarla ilgili durum ve bunun gibi bir çok konunun ihale yasasına bağlandığını söyleyen Soyer, temel oluşan unsurlar konusunda bir çok konunun bu yasa dışında düşünülemeyeceğini belitti.

DENKTAŞ: “YAŞANAN SORUNLARI GÖNDERİN”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Pratikte zorluk çıkaran noktalar olduğunu ifade ederek, bu konuda da kurumlardan günlük pratikte yaşanan sorunları kendilerine göndermelerini istediklerini söyledi.

Denktaş, tüm kurumların ihale düzeninin dışına çıkmaya çalıştığını ve komitenin iyice konuyu görüşmesi gerektiğini belirtti.

Kendilerine gelen tüm konuları meclise ilettiklerini ifade eden Denktaş, “Sistemi bozmadan günlük hayatı düzenleyecek şeyler yapmamız gerekir” dedi.

ŞAHALİ: “DÜNYADA İLERİYE GİTMİŞ ÜLKELERDEN ÖRNEKLER ALINMALI”

Hasta Hakları Yasası’na ilişkin teskere konusunda söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, hasta haklarının korunması bakımından muhatapların netlik kazanması gerektiğini, ilk bakışta yasanın hasta haklarını güvence altına alan bir düzenlemeyi içermediğini söyledi.

Komite aşamasında ideale yakın bir düzenleme yapılmasını umduğunu söyleyen Şahali, bu noktada dünyada ileriye gitmiş ülkelerden örnekler alınması gerektiğini belirtti.

Şahali, bunlara rağmen tezkereye olumlu oy vereceklerini kaydetti.

DİNÇYÜREK: “HEKİM HAKLARININ GÖRÜŞÜLMEMEMSİ BÜYÜK EKSİKLİK”

Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek de, böyle bir konun meclise gelmesini olumlu karşıladığını belirterek, bu yasa yürürlüğe gireceğinde hekim haklarının görüşülmemiş olmasının bir eksiklik olduğunu belirterek, aslında her ikisinin birlikte konuşulması gerektiğini belirtti.

Yasanın uygulama esnasında sorunlara yol açacağını düşündüğünü dile getiren Dinçyürek, pratikte yaşanabilecek sorunlara örnekler verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam