DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20662752,26%

“Devlet okullarında patlama olacak”

ABONE OL
4 Ağustos 2018 09:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

 TÜRK-SEN Başkanı Aslan Bıçaklı, ülkede çok yakında ciddi ekonomik patlama olacağına dikkat çekerek, esas sıkıntının eylül ayında yaşanacağını belirtti 


 Bıçaklı, ekonomik kriz nedeniyle birçok ailenin çocuğunu özel okuldan çekeceğini belirterek, “iddia ediyorum, eylül ayında okullar açıldığı zaman devlet okulları öğrencileri sığdıramayacak. Özelde çocuk okutmak artık her babayiğidin harcı değil. Devlet okullarında patlama olacak” diye konuştu 


 “Artık mazeret dinlemek istemiyoruz” diyen Bıçaklı, düşen alım gücünün yerine konulması gerektiğini, aksi takdirde bizi bir kaosun beklediğini ileri sürdü


 Bıçaklı, hükümetin ülkede gerekli ve yeterli vergiyi toplayamadığına vurgu yaparak, devletin giderlerini azaltması gerektiğini, mecliste temsil edilen siyasi partilere her yıl devletin kasasından yardım çıktığına dikkat çekerek, “bundan vazgeçsinler” dedi

Deniz ABİDİN 

TÜRK-SEN Başkanı Aslan Bıçaklı, hükümet edenlerin son dönemde TL’nin döviz karşısındaki kaybını gerekçe göstererek, işin kolayına kaçtığını söyledi. “Hükümet zam şampiyonu oldu” diyen Bıçaklı, her gün akaryakıta, elektriğe, gaza yapılan zamlarla ülkenin alım gücünün yüzde 40 oranında düştüğünü belirtti. Bıçaklı, ülkeyi yönettiğini iddia eden siyasi otoritenin dövizin yükselmesinden kaynaklı akaryakıta, tüp gaza, bütçe açığı kapatılsın diye zam yaptığını, ancak çare bulmanın yolunun bu olmadığını kaydetti.

“Hükümet etmek mazeret yeri değildir”

Aslan Bıçaklı, “Vatandaşın cebinden çıkan ve kaybedilen yüzde 40 bütçeyi kim karşılayacak?” diye sorarak, yapılan zamların ekmekten suya, eğitimden tarıma kadar yansımakta olduğunu belirtti. “Domatesin kilosu 8, patatesin 6, tüp gaz 62 lira” diyen Bıçaklı, “hükümet etmek mazeret yeri değildir. Makamları tutuyorlarsa çare bulmak zorundadırlar. Bir an evvel hükümet çare bulmalıdır. Bulacakları çareyi ise kendileri bilir” dedi.

“Vergi toplasınlar, giderleri azaltsınlar”

Bıçaklı, hükümetin ülkede gerekli ve yeterli vergiyi toplayamadığına vurgu yaparak, devletin giderlerini azaltma yoluna gitmesi gerektiğini belirtti. Aslan Bıçaklı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilere her yıl devletin kasasından yardım çıktığına dikkat çekerek, “bundan vazgeçsinler” dedi.

“İnsanlar ev kirasını ödeyemez duruma geldi”

Bıçaklı, 17 bin 400 lira maaş alan vekillerin hayat pahalı oldu diye şikayetçi olduğunu belirterek, “asgari ücretle günde 12 saat çalışan insanlar ne desin?” diye sordu. 

Bıçaklı, “Bu zamlarla asgari ücretliye 200 lira daha fazla verseler ne yazar? Bu ülkede asgari ücret 2 bin 600 lira olsa ne yazar?” diyerek, insanların ev kirasını ödeyemez duruma geldiğini söyledi. Bıçaklı, ülkede çok yakında ciddi ekonomik patlama olacağına dikkat çekerek, asıl olacakların eylül ayında yaşanacağını belirtti. 


“Devlet okulları öğrencileri sığdıramayacak”

Bıçaklı, ekonomik kriz nedeniyle birçok ailenin çocuğunu özel okuldan çekeceğine işaret ederek, “iddia ediyorum, eylül ayında okullar açıldığı zaman devlet okulları öğrencileri sığdıramayacak. Özelde çocuk okutmak her babayiğidin harcı değil” diye konuştu. Aslan Bıçaklı, devlet okullarında patlama olacağını iddia ederek, mali sıkıntılardan kaynaklı herkesin artık eskisi gibi çocuğunu özelde okutamayacağını belirtti. Bıçaklı, her gün zam yapmakla bir yere varılamayacağını ifade ederek, toplumun insanca yaşamasını sağlama görevinin hükümetin görevi olduğunu söyledi.

“Fedakarlık zamanı değil”

Bıçaklı, devlette para yoktur denildiğini, ancak devletin kasasından her yıl siyasi partilere para çıktığını, fedakarlık zamanı olmadığını kaydetti.

“Artık mazeret dinlemek istemiyoruz” diyen Bıçaklı, düşen alım gücünün yerine konulması gerektiğini, aksi takdirde bizi bir kaosun beklediğini belirtti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam