DOLAR 32,3944 0.21%
EURO 35,1195 -0.03%
GBP 41,0772 0.41%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%

Dikkat eksikliğine iyi gelen yiyecekler

ABONE OL
11 Temmuz 2018 10:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Terapi, ilaç tedavisi veya her ikisi birden doktorunuz tarafından önerilebilir. Strese, yorgunluğa, vitamin ve mineral eksikliğine bağlı dikkat eksikliği içinse bazı besinlerden yardım alabilirsiniz.

Dikkat Eksikliğine İyi Gelen Besinler

Omega 3 Yağ Asidi İçeren Besinler: Ton, pisi balığı, alabalık, dil balığı ve sardalye gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitleri ve çinko bakımından zengindir. Düzenli çinko ve omega 3 alımı beyin sağlığı kadar diğer organların sağlığı açısından da önemlidir. Balıklar dışında, keten tohumu, ceviz ve kanola yağı da omega 3 bakımından zengin besin kaynaklarıdır. Çinko bakımından zengin gıdalar ise kabak çekirdeği, az yağlı dana eti, susam ve tahin ile yer fıstığıdır.

Sebzeler ve Meyveler: Sağlıklı bir beslenme programında önemli rol oynayan sebze ve meyveler vitamin, mineral eksikliğinden kaynaklanan dikkat eksikliği ve kronik yorgunluk tedavisine yardımcı olabilir.

Özellikle dikkat eksikliği bulunan çocuklar aşırı şekerli kola, şekerleme, tatlı gibi hazır gıdalar yerine mineral ve vitamin bakımından zengin, yüksek besin değerleri bulunan sebzeleri tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.


Dikkat Eksikliği Olanlara Önerilmeyen Gıdalar

Gıda Katkı Maddeleri: Hazır gıdalara renk vermek, raf ömrünü uzatmak için kullanılan gıda katkı maddelerinin dikkat eksikliğini arttırdığı yönünde araştırma sonuçları bulunmaktadır.

Bu tip katkı maddeleri genellikle salça, konserve yiyecekler, dondurulmuş gıdalar, dondurma, şekerleme, hazır yemekler ve fast food ürünlerinde kullanılır. Herhangi bir konserve ürün alırken içindekiler bölümünü okuyarak katkı maddesi içerip içermediğini öğrenebilirsiniz.

Özellikle gıda boyaları olan Sarı No 6 ve 10 ve Kırmızı No: 40 ile “Tartrazin” adlı gıda katkıları dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarda hastalık belirtilerinin şiddetlenmesine yol açabilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam