DOLAR 32,5628 0.02%
EURO 34,8705 -0.02%
GBP 40,6202 0.2%
ALTIN 2.426,24-0,14
BITCOIN 2077646-3,42%

Dikmenlinin feryadını duyan yok!

ABONE OL
10 Aralık 2018 07:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış geçen haftaki yağışların en fazla etkilediği bölgelerden biri olan Dikmen’i ziyaret edip, vatandaşların yaşadıklarını yerinde tespit etti. Sel felaketinin ardından evleri büyük hasar gören Dikmenliler, yaralarını kendi imkanlarıyla sarmaya çalışırken, devletin ilgisizliğinden yakındılar


Köy sakinleri, “Sel felaketi yalnızca evlerimizi eşyalarımızı değil, Dikmen’den aynı zamanda gencecik canlar aldı” dediler. Dikmen sakinleri, sel sonrasında yetkililer tarafından hiçbir destek göremediklerini  ifade ettiler


Vatandaşlar, bazı evlere Kızılay ve özel bir işletme tarafından bir miktar yardım maddeleri ulaştırıldığını belirterek, “Bütün evler  yardıma muhtaç. Selin ardından yatacak yerimiz kalmadı, bize uzanacak yetkili bir eli bekliyoruz diye konuştular


Süreyya ÖZDEMİR

Yeni Bakış, geçen haftaki yağışların en fazla etkilediği bölgelerden biri olan Dikmen’i ziyaret edip vatandaşların yaşadıklarını yerinde tespit etti. Sel felaketinin ardından evleri büyük hasar gören Dikmenliler, yaralarını kendi imkanlarıyla sarmaya çalışırken, devletin ilgisizliğinden yakındılar. Köy sakinleri, “Sel felaketi yalnızca evlerimizi eşyalarımızı değil, Dikmen’den aynı zamanda gencecik canlar aldı” dediler. Dikmen sakinleri, sel sonrasında yetkililer tarafından hiçbir destek göremediklerini  ifade ederek, bazı evlere Kızılay ve özel bir işletme tarafından bazı yardım maddeleri ulaştırıldığını belirttiler. Köylüler, “Bütün evler yardıma muhtaç. Selin ardından yatacak yerimiz kalmadı, bize uzanacak yetkili bir eli bekliyoruz diye konuştular.

Köy sakinleri ne dedi?

Fırat Kaçakoğlu: Parasını henüz ödeyemediğim birçok eşyamı çöpe atmak zorunda kaldım

“Çarşamba akşamı yaşanan sel faciasından sonra, hiçbir birim ve yetkililer tarafından yardım ya da destek göremedik. Henüz selin bırakmış olduğu hasarın bile tespiti yapılamadı. Bizler bu sıkıntının içerisinde selin mahvetmiş olduğu evde yaşamaya devam ediyoruz. Yetkililer tarafından en yakın zamanda hasarlarımızın belirlenmesini talep ediyoruz. Şu an benim evimde en az 10,000 TL’lik bir hasar mevcut. Yeni evliyim ve evime almış olduğum mutfak dolabım bile kullanılmayacak vaziyette. Parasını henüz ödeyemediğim birçok eşyamı çöpe atmak zorunda kaldım. Durumumuz o kadar ciddi ki şu an üstümüze örtecek yorganımız bile yok.”

Türkan Şahan: Kış gününde mağdur oluyoruz

“Yağışların vermiş olduğu zarar ve altyapı yetersizliği dolayısıyla evimizi sel vurdu. Yaşanan bu olumsuz olaydan sonra eşyalarımızda da evlerimizde de ciddi anlamda hasarlar meydana geldi. Yaşanan sel felaketinde canımızı bile zor kurtardık. Şu ana kadar, yetkililer tarafından hiçbir destek göremedik. Bu olaydan ciddi anlamda zarar gören birçok mağdur var fakat henüz perişanlığımızı gören kimse yok. Evlerimizde yatacağımız yerimiz bile kalmadı. ‘Belça’ market tarafından sağlanan birkaç bakliyattan ve ‘Kızılay’ın’ birkaç eve yapmış olduğu yardımdan başka kimsenin herhangi bir desteği gelmedi. Yaşanan bu durumdan sonra, bu kış gününde ciddi anlamda mağdur oluyoruz. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda çöküş yaşadık. Daha fazla mağdur olmadan yetkililerin çağrımıza kulak vermesini, yardım ve desteklerin ihtiyacımız varken yapılmasını istiyoruz.”

Üveys Kansu: Bizler bu perişanlığa daha ne kadar katlanabileceğiz bilemiyoruz

“Yaşanılan sel felaketinden sonra henüz hiçbir kurum ve yetkili tarafından herhangi bir destek sağlanamadı. İşimizi gücümüzü bırakıp, gecelerdir perişan bir halde bekliyoruz. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi evlerimizi ziyaret edip, gerekli yardımın Kaymakamlık tarafından yapılacağını ifade etti. Fakat bizler bu perişanlığa daha ne kadar katlanabileceğiz bilemiyoruz. Sel mağdurları olarak gerekli desteğin yetkililer tarafından sağlanması gereklidir.”

Metin Özkoraltay: Belediye başkanımızın herkese sağlayacak imkanı yok

“Yetkililer sel felaketinden sonra hiçbir şekilde yardım sağlamadı. Yaşanılan olumsuz olaydan sonra belediye ekipleri tarafından sağlanan temizlik yardımı ve kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Sel evimizin bir tarafından girip diğer tarafından çıkarak her yerini tahrip etti. Belediye Başkanımızın imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı yardım sağlayamadığının bilincindeyiz, bu yüzden yetkililer tarafından bizlere el uzatılması lazım.”

Cemal Dağda: Elimiz kolumuz bağlı yetkililerden yardım bekliyoruz

“Sel felaketinden sonra bize yapılan yardım yalnızca iki paket makarna oldu. Bizler evlerimizin içine giremez olduk. Sel felaketinde, iki koyunumu sular alıp gitti. Tavuk kümesindeki bütün hayvanlarım telef oldu. Evim yıkıldı, eşyalarımız kalmadı. Henüz yapılmayan destekle birlikte o gece yaşadığımız ölüm korkusu psikolojik anlamda bizleri çökertti. Çarşamba akşamından beridir elimiz kolumuz bağlı bir şekilde bekliyoruz. Yetkililerin bizlere el uzatmasını, hasar tespiti yapılarak gerekli yardımın sağlanmasını bekliyoruz.”

Cahit Öztürk: Sel yalnızca eşyalarımızı değil gencecik canlarımızı da aldı götürdü

“Yaşanılan sel felaketinden sonra yalnız birkaç ev değil, Dikmen halkının neredeyse hepsi yardıma muhtaç bir şekilde yetkililerden yardım bekliyor. Ruhsal ve maddi anlamda bizleri çökerten sel sonrasında sesimizi hiç kimse duymadı. Yaşanılan felaketten sonra ne yol, ne elektrik ne de suyumuz kaldı. Sel yalnız eşyalarımızı değil, Dikmen’den gencecik canlarımızı da aldı götürdü. Bu yaşanılan sıkıntıdan sonra yetkililerin sesimizi duymasını yaşadığımız perişanlığın içinden bizleri çekip kurtarmasını bekliyoruz.”

Mustafa Ancın: Yaşadığımız bu kötü olayı henüz atlatamadık

“Çarşamba günü yaşanan sel faciasında, bütün evler gibi benim evim de ciddi anlamda hasar gördü. 

Dikmen’imizin her yeri çimen ve çiçekle doluyken şimdi selin getirdiği çamur ve taşlar var. Altyapının olmamasından dolayın sele dönüşen su bahçe duvarını aşarak bütün evleri tahrip etti. Yaşanılan selde kendi canımı bile birkaç vatandaş sayesinde kurtardım. 

Sel felaketinden sonra henüz hiç kimsenin toparlanamadığını görüyoruz. Yaşanılan facia o kadar büyük ve korkunçtu ki, izlerini ve getirdiği pisliği Dikmen belediyesinin on görevlisi iki gün boyunca uğraş vererek toplayabildi. 

Sel evlerimizde ne kap ne de tencere bıraktı. Yaşanan bu kötü olayı henüz hazmedemedik. Yetkililer tarafından yardım ve desteğin sağlanamaması da bizleri ciddi anlamda üzüyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam