DOLAR 32,5533 0.03%
EURO 34,9410 0.13%
GBP 40,7988 0.21%
ALTIN 2.421,72-0,02
BITCOIN 2086596-3,30%

"Doğrunun her zaman arkasındayım"

ABONE OL
28 Ekim 2016 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yayınladığı raporlarla bir anda vatandaşın güvenini kazanan ilk üç kurum arasında yer alan Ombudsman Emine Dizdarlı, Yeni Bakış’a göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar ve hedeflerini anlattı

 

Ülkede son dönemlerde özellikle siyasi kararların sürekli yargıya taşınmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan  Dizdarlı, “Biz eğer ki hukuk devletiysek herkes yasalara uymak zorundadır. Pozisyonumuz ne isterse olsun yasalar hepimizin üzerindedir. Aksi halde bu ülkede bir kaos ortamı yaratır, hukuk dışılık gündeme gelir” dedi

 

Dizdarlı, bulguların yasalar çerçevesinde yapılması ve halka direkt olarak neticeleri aktarmanın toplumda Ombudsman’a karşı  güven duygusu yarattığını dile getirdi. Dizdarlı, söylediği herşeyin her zaman arkasında olduğunu ifade ederek, her zaman yasalara dayanan raporlar sunduklarını vurguladı.

 

Dizdarlı, “Vatandaş bize dürüstçe anlatmalıdır. Doğru söylenenin her zaman arkasındayız. İnanıyorum ki bu toplum doğrunun  ve yanlışın ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bizim bu duruşu da sergilememiz toplum karşısında güvenimizi artırmıştır”diye konuştu.

 

Deniz ABİDİN

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, göreve atandığı günden itibaren farkındalık yaratmak amacıyla ve daireyi gerektiği yere taşımak amacıyla basın yoluyla vatandaşı bilgilendirdiğini belirtti. Dizdarlı, dairenin işleyişi, vatandaşın nasıl ulaşacağı ve başvurunun nasıl yapılacağı konusunda ciddi anlamda bir çalışma yaptığını ifade etti.Daireye ait bir web sitesinin olmadığını dile getiren Dizdarlı, Kamu-Net’in yardımıyla bir web sitesi kurulduğunu, facebook sayfasının açıldığını söyledi. Dizdarlı, daireye ait web sitesinde  hem raporların hem de daire hakkında bilgilerin yer aldığını kaydetti.Dizdarlı,Web sitesinde başvurunun bir kopyasının yer aldığına dikkat çekerek, bu kopyanın doldurularak elden de daireye ulaştırılabileceğini, yasanın genel bilgi mahiyetinde bulunmasının vatandaş lehine bir artı olduğunu söyledi.

 

“Şikayetler yasalar çerçevesinde değerlendiriliyor”

Dizdarlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki görevimin zemini yasalar olması nedeniyle bir yabancılık çekmedim. Yüksek Mahkeme’de yargıç olarak görev yaparken bürokrasi ile uğraşmadım. Çünkü orada genel sekreterlik vardır ve Yüksek Mahkeme Başkanı bu işlemleri yapıyor. Ancak burada bütün dairenin sorumluluğu bende olduğundan, buna bütçe de dahildir, eksikliklerden tutun tüm yazışmaları, personelin ihtiyaçları ile ilgili ben girişim yapmak zorundayım. Başvuru yapılması halinde yapılan şikayeti ve alınan cevapları yasalar çerçevesinde değerlendirildiği için orada bir farklılık yok”

 

“Ercan konusunu yakından takip ediyorum”

Kamuoyunda yayınlanan Ombudsman raporla çok tartışılan konulardan biri olan Ercan Hava Alanı konusunda iseDizdarlı, Meclis’te Ercan Komitesi’nin bir çalışması olduğunu, ancak bu çalışmanın  henüz tamamlanmadığını kaydetti. Dizdarlı, Meclis Komitesi olsun veya olmasın konuyu yakından takip ettiğini ve izlediğini belirtti.

 

“Toplum doğrunun ve yanlışın ne olduğunu iyi biliyor”

Dizdarlı, Dairenin bağımsız olduğunu ve görev yaparken tarafsız davranmanın önemine dikkat çekti. Dizdarlı, bulguların yasalar çerçevesinde yapılmasının ve halka direkt olarak neticeleri aktarmanın toplumda güven duygusu yarattığını dile getirdi. Dizdarlı, söylediği herşeyin her zaman arkasında olduğunu ifade ederek, her zaman yasalara dayanan raporlar sunduklarını vurguladı. Dizdarlı, “Vatandaş bize dürüstçe anlatmalıdır. Doğru söylenenin her zaman arkasındayız. İnanıyorum ki bu toplum doğrunun  ve yanlışın ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bizim bu duruşu da sergilememiz toplum karşısında güvenimizi artırmıştır”diye konuştu.

 

Hataların düzeltilmesi yargı yoluyla olur”

Dizdarlı, yasalar dışında bir uygulama varsa bunun yargıya taşınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, hataların düzeltilmesinin yargı yoluyla olacağını belirtti. Dizdarlı, yasa dışı bir olayın yargıya taşınmasının doğal bir süreç olduğunu kaydetti.

 

“Hiç kimse yasaların üzerinde olamaz”

Dizdarlı, siyasi erk bile olsa hiç kimsenin yasaların üzerinde olmadığını belirterek, ister vatandaş olsun isterse siyasiler olsun bunun böyle olduğunu söyledi. Dizdarlı, şunları söyledi, “Biz eğer ki hukuk devletiysek herkes yasalara uymak zorundadır. Pozisyonumuz ne isterse olsun yasalar hepimizin üzerindedir. Aksi halde bu ülkede bir kaos ortamı yaratır, hukuk dışılık gündeme gelir. O nedenle demokrasinin temel taşları yasaya uymak, yasaların bize gösterdiği yolu takip etmektir”

 

“Yasaya göre tazminat talep hakkı var”

Dizdarlı, KKTC yasalarında tazmin edilmenin söz konusu olduğunu ifade ederek, “Haksız FiilerYasası”altında tazminat davası açılabileceğini, herhangi bir trafik kazası olması durumunda zarar ziyanın ödenmesnin mümkün olduğunu belirtti. Dizdarlı, yasaya göre tazminat talep hakkının olduğunu söyledi. Dizdarlı, önemli olanın sigortalı olabilmek olduğunu kaydetti.

Dizdarlı, Eylülayı  itibarıyla 7  denetçi  kadronun doldurulduğunu belirterek, uzun süre bekleyen başvuruların daha sürekli bir şekilde alınacağını kaydetti. Dizdarlı, uzun bir süre, Ombudsmanın yokluğunda çok az başvurunun olduğunu söyledi. Dizdarlı, göreve geldikten sonra baş denetçi göreviyle işlem ve araştırmaların daha yavaş yürüdüğünü belirterek, bugün 7  denetçi  kadrosunun  doldurulmasıyla işlerin hızlandığını kaydetti.

Dizdarlı, kamuoyuna açıklamak istediği bazı dosyalar olduğunu, ancak Meclis’e sevk edildikten sonra bunu şeffaflık adına paylaşacağını dile getirdi.

Son günlerde tartışılan özelleştirme konusunda ise Dizdarlı, Anayasa Mahkemesine başvurulan davalar bulunduğunu, son başvurunun da Koordinasyon Ofisi ile ilgili olduğunu kaydetti. Dizdarlı, “Anayasa Mahkemesi belirli maddelerin anayasaya aykırı olduğunu, bir kısmının ise yasaya uygun olduğuna karar verdi. Mahkemede olan davalar konusunda ise birşey söylemek doğru değildir”dedi.

 

“Dairenin kuruluş amaç ve esaslarını değiştirme düşüncem var”

Dizdarlı, Güney’deki Ombudsman ile çok fazla işbirliği içinde olmadığını ifade ederek, İnsan Hakları Bölümünün Başkanı ile tanışma fırsatı bulduğunu söyledi. Güneydeki Ombudsmanın daha geniş bir daire olduğunu belirten Dizdarlı,  orada ciddi faaliyetlerin söz konusu olduğunu kaydetti. Dizdarlı, “İleride bir yasal tadilat yaptıktan sonra dairenin kuruluş amaç ve esaslarını değiştirme düşüncem vardır. Ancak bu şu an için değil. Önümüzdeki yıl düşünüyorum” diye konuştu. Dizdarlı, amacının ilk önce mevcut dairenin çalışmasını sağlamak olduğunu belirterek, daha sonra zemini genişletmek istediğini vurguladı.

 

“Yetki alanımız idare”

Dizdarlı, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Web sayfamız açıldıktan sonra bazı vatandaşlarımız usülünü bilmedikleri için bize posta yoluyla evrak bırakıyor. Biz geri dönüşümüzü mutlaka yapıyoruz. İşlem,  başvuru formumuzu doldurmak ve imzalamak suretiyle başlar. Vatandaşlarımız, posta yoluyla mektup göndereceklerine dairemize uğramaları daha doğru olur. Ancak biz yine de telefonla arayan vatandaşlara veya posta yoluyla yazı gönderene geri dönüyoruz. Başvurularımız sürekli geliyor. Birçok insan  alanımızın ne olduğunu bilmiyor ve yüz yüze görüşmek istiyor. Biz işimiz olsun veya olmasın ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı oluyoruz. Yetki alanımız idare olduğu için  vatandaşın şikayeti idare ile alakalı olmalıdır. Ama bazen boşanma davalarında bile yardım ettiğimiz  oluyor” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam