DOLAR 32,4788 -0.2%
EURO 34,9495 0.31%
GBP 40,6882 0.27%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN 20989420,48%

Dome Otel peşkeş mi çekiliyor?

ABONE OL
11 Aralık 2018 08:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış’a konuşan Turizm Emekçileri Sendikası Başkanı ve Dayanışma Turizm LTD. Dome Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, 15 Mayıs’ta süresi dolan sözleşmenin hala imzalanmadığını belirterek, imzalanmaması için de belli merkezlerin yoğun çaba içinde olduklarını kaydetti


Karaman, gerçek dışı bir takım iftira boyutunda iddiaların söz konusu olduğunu belirterek, iddia sahiplerinin yasal mercilerde bu iddialarını inceletmek yerine kamuoyunda algı yaratma peşinde olduklarını söyledi


Karaman, “Dome Hotel’in elimizden alınmak istenmesi kadar yanlış bir şey yoktur” diyerek, şöyle devam etti: “Dome Hotel’i bıraksınlar. Çalışanlar çok iyi yönetiyor. Devletten bugüne kadar tek kuruş yardım istemedik. Kimseye de tek kuruş borcumuz yoktur. Bizim istediğimiz üretenin yönettiği bu modelin yaşamasına fırsat verilmesidir. Bu konu bizim için bir mücadele konusudur. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu


Deniz ABİDİN 

Yıllardır Turizm Emekçileri Sendikası tarafından yönetilen, Vakıflar İdaresine ait Dome Hotel’in, 15 Mayıs’ta sözleşme süresinin dolmasına rağmen yeni bir sözleşmenin henüz yapılmamış olması yeni peşkeş iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. 

Karaman: Sözleşmenin imzalanmaması çabasında olanlar var

Yeni Bakış’a konuşan Turizm Emekçileri Sendikası Başkanı ve Dayanışma Turizm LTD. Dome Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, 15 Mayıs’ta süresi dolan sözleşmenin hala imzalanmadığını belirterek, imzalanmaması için de belli merkezlerin yoğun çaba içinde olduklarını kaydetti.  

Karaman, gerçek dışı bir takım iftira boyutunda iddiaların söz konusu olduğunu belirterek, iddia sahiplerinin yasal mercilerde bu iddialarını inceletmek yerine kamuoyunda algı yaratma peşinde olduklarını söyledi. Karaman, iddiaların gerekli mercilerde araştırılması gerektiğini belirterek, Dome Hotel’in yasalara aykırı hiçbir uygulamasının olmadığını kaydetti. Karaman, Dome Hotel’de diğer otel işletmelerinden çok daha fazla insani çalışma koşullarının olduğunu belirterek, “borcumuz yok, devletten yardım istemiyoruz. Çalışan kazanıyor, vakıflar kazanıyor, toplum kazanıyor” dedi.

“Dome Hotel elimizden alınmak isteniyor”

Karaman, “Dome Hotel’in elimizden alınmak istenmesi kadar yanlış bir şey yoktur” diyerek, şöyle devam etti, “Dome Hotel’i bıraksınlar. Çalışanlar çok iyi yönetiyor. Devletten bugüne kadar tek kuruş yardım istemedik. Kimseye de tek kuruş borcumuz yoktur. Bizim istediğimiz üretenin yönettiği bu modelin yaşamasına fırsat verilmesidir. Bu konu bizim için bir mücadele konusudur. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Hükümet sözleşmenin imzalanmasını istiyor”

Karaman, hükümetin sözleşmenin yenilenmesi konusuna olumlu baktığını belirterek, Dome Hotel yerine ülkede diğer otellerin durumuyla, oralarda nelerin döndüğüyle ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Karaman, Başbakan Erhürman ile birçok kez görüştüklerini, Dome Hotel’in sözleşmesinin uzatılması ve gerçeklerin aydınlanması yönünde çok fazla mesai harcadıklarını kaydetti. 

Karaman, Dome Hotel’in özel bir işletme olduğunu belirterek, çalışanın yönettiği, kamu işletmesi olmamasına rağmen devlet dairesiymiş gibi bir tutum izlenmesini doğru bulmadığını söyledi. Karaman, Başbakan ile birlikte diğer hükümet ortaklarının da sözleşmenin imzalanması konusunda hem fikir olduğunu ifade ederek, Vakıflar İdaresinin ilk defa bu otelden önemli gelir elde ettiğini, gazino gelirinin garanti geliri olduğunu, 10 yıllık kazancının 12 milyonun üzerinde olduğunu belirtti. Karaman toplumun, sosyal güvenlik fonlarının ve devletin Dome Hotel’den her şekilde fayda sağladığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam