DOLAR 32,5531 0%
EURO 34,8810 0%
GBP 40,6252 0.15%
ALTIN 2.434,500,20
BITCOIN 2167831-0,03%

Dr. No ilk kez gösterime girdi!

ABONE OL
19 Ekim 2017 11:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Dr. No, Ian Fleming‘in yazdığı James Bond serisinin EON Productions tarafından çekilmiş seri filmlerinin ilkidir. Başrolde İngiliz Gizli Servis elemanı James Bond’u canlandıran Sir Sean Connery bulunmaktadır. Film; Terence Young yönetmenliğinde, Harry Saltzman ve Albert R. Brocolli yapımcılığında 1962 yılında gerçekleştirilmiştir. Yapımcı ikilinin birliktelikleri 1975 yılına kadar sürmüştür. Dr. No’nun başarısının üzerine filmlerin devamına karar verilmiştir.

Film Jamaika‘da başlar. İngiliz Ajan John Strangways ve sekreteri aniden ortadan kaybolmuştur. Bunu araştırmak için James Bond M tarafından Jamaika’ya gönderilir. Buraya geldikten sonra yaptığı araştırmalar sonucunda organize bir suç örgütünün Jamaika’ya yakın bir adada bulundugunu fark eder. Bu ada halk tarafından kötü canavarların yaşadığına inanılan ve yaklaşmaya dahi korkulan bir yerdir. Adadaki örgütün lideri Dr. No, Amerikan Hükümeti‘nin uzaya fırlatacağı füzeyi düşürme planları içindedir. Amerikan Hükümeti’ni de fidye vermesi için tehdit etmektedir. James Bond adaya çıkarak Dr. No’nun başarılı olmasını engellemeye çalışır.

James Bond serisini başlatan bir klasik. Uyarlandığı ve aynı ismi taşıyan roman, Ian Fleming’in Bond’un macerasını anlattığı altıncı kitabı olsa da sinemaya ilk taşınan eser olma ünvanını taşıyor. Sinemadaki ilk ve kimilerine göre en iyi Bond olan Sean Connery’in bu rolü ilk kez üstlendiği çalışma, Ursula Andress’e de ilk Bond kızı ünvanını getirmişti. Bir Bond filminde ne bulmayı bekliyorsak, hemen tümünün ilk kez karşımıza çıktığı bu film sadece bu özelliği ile bile ve sadece Bondseverlerin değil, tüm sinemaseverlerin görmesi gereken bir çalışma. Klasik olan bir kötü adam karakteri; seksî bir Bond kızı; zekî, cesur, becerikli, seksî ve mizah duygusu da eksik olmayan bir Bond, takip sahneleri, patlamalar, Spectre örgütü, heyecan, gerilim, vs. Ne bekliyorsanız tümü burada ve -elbette gerçekçiliği tartışmalı olsa da- hikâyesi ile izlenmeyi hak ediyor bu ilk Bond filmi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam