DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
GBP 41,0174 0.29%
ALTIN 2.324,880,25
BITCOIN 2265063-0,69%

Dünya ekonomisi tartışıldı

ABONE OL
12 Temmuz 2017 09:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Uluslararası Final Üniversitesi, Uluslararası Ekonomi Birliği’nin Kongresi’nde ve Genel Kurulu’nda temsil edildi. Uluslararası Final Üniversitesi, 19-23 Haziran tarihleri arasında Meksika’da gerçekleştirilen Uluslararası Ekonomi Birliği’nin 18. Kongresi’nde ve Genel Kurulunda  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Uygur tarafından temsil edildi. UNESCO bünyesinde bir kuruluş olan Uluslararası Ekonomi Birliği’nin yaklaşık ellibeş yıldan bu yana üç yılda bir gerçekleştirdiği ve dünyanın önde gelen ekonomi örgütleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongre sırasında UEB’in Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısı da gerçekleştirildi. Aynı zamanda Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanlığı ve UEB Danışma Kurulu üyeliği de yapmakta olan Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Uygur, birliğin Genel Kurul toplantısına da katılarak görüşlerini bildirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uygur, söz konusu kongrenin dünyadan yüzün üzerinde ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiğini ve dünya ekonomisine yön veren politika uygulayıcılarına öneriler yapıldığını vurguladı.

 

Dünya ekonomisi tartışıldı

Uluslararası Ekonomi Birliği’ndeki temsiliyeti hakkında bilgiler veren Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ercan Uygur, bu yıl on sekizincisi gerçekleştirilen kongrenin, yüzün üzerinde ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiğini, yetmiş yedi ülkenin Genel Kurulda temsil edildiğini anlattı. Genel Kurul üyelerinden biri olan Uygur, üç yılda bir toplanan Genel Kurul’da dünya ekonomisinin ve bundan sonra izlenecek yolun tartışıldığını belirtti. Genel Kurul gündemi ve tartışılan konular hakkında bilgiler aktaran Uygur, kongrenin bu yılki oturumlarında, dijital ekonominin eğitim ve istihdama etkileri, gelir ve servet dağılımı, bu dağılımdaki eşitsizliğin yarattığı ekonomik riskler, ülkelerarası ekonomik eşitsizliklerin ülkeler arasında yarattığı gerginlikler, dünyada dış ticarette yaşanan yavaşlama, dış ticarette korumacılık eğilimlerinin yükselişi, gelişmekte olan ülkelerin borç sorunları ve kredi balonlarının yarattığı riskler gibi konuların ele alındığını kaydetti.

 

Uygur genel kurula hitap etti
Uluslararası Ekonomi Birliği tarafından gerçekleştirilen kongre çerçevesinde yapılan genel kurulda bir konuşma yapan Uygur, konuşması hakkında da bilgiler verdi. Uygur konuşmasında, dünya ekonomisinin henüz tam bir büyüme patikasına oturmadığını, buna karşılık bazı ülkeler tarafından bu büyümeyi sınırlayacak dış ticaret sınırlamaları getirildiğini vurguladığı konuşmasında, bunun dünya ekonomik istikrarı için uygun olmadığı görüşlerini ortaya koydu. Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo ile de görüşen Uygur, Türkiye ve Meksika ekonomilerinin sorunları, işgücü hareketlerinin ve ticaretin sınırlanması ve yaklaşmakta olan G-20 toplantısının ekonomi gündemi üzerinde fikir alış-verişinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam