DOLAR 32,5804 0.03%
EURO 34,9330 0.08%
GBP 40,6173 0.14%
ALTIN 2.433,660,16
BITCOIN 21723700,20%

Ekonomik düzeni değiştirecek

ABONE OL
13 Kasım 2017 08:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Marco Ianisti ve Karim R. Lakhani, “Dağınık ve paylaşılan yapısının yarattığı dayanıklılık, gönüllü yazılımlarla çekirdeğinin sürekli geliştirilmesi, TCP/ İP’nin bağlantı maliyetlerini dramatik azaltması gibi blockchainin de işlem maliyetlerini azaltma potansiyeli yüksek” diyorlar.

Blockchain teknolojisi, başta bankacılık olmak üzere, dijital dönüşümle ilgili olan çevrelerde, giderek yaygınlaşan ve yoğunlaşan tartışma alanlarından biri haline geliyor. Bu yazıda konu hakkında yetkin insanların değerlendirmelerini paylaşarak, blockchain hakkında malumat paylaşmak istiyoruz.

İnternet tabanlı teknolojik gelişmeleri izleyen ve yazanların sık sık vurgu yaptığı bir özellik var. Söz konusu özlelik Walter Isaacson’un kitabında da yer alır: “Merkeziyetten uzak dağıtılmış yapısı, internet ağını nükleer bir saldıraya bile dayanabilecek kadar güvenli kılıyor.” Aynı saptamayı blockchain için Harvard Business Review ‘de Marco Ianisti ve Karim R. Lakhani’ de tekrarlıyor. Blockchain’in dağınık ve paylaşılan yapısının yarattığı dayanıklılık, gönüllü yazılımlarla çekirdeğinin sürekli geliştirilmesi, TCP/İP ‘nin bağlantı maliyetlerini dramatik azaltması nedeniyle blockchain’in de işlem maliyetlerini azaltma potansiyeli var. Blockchain teknolojisi üzerinde çalışanların belirttiği gibi, eğer bu teknoloji ICP/İP gibi gelişebilirse ekonomide büyük bir dönüşüme tanıklık edeceğimiz beklentisi giderek güç kazanıyor.

 

Bankacılar blockcahin’i yakından izliyor

Blockchain sanal paranın cüzdanı olması nedeniyle öncelikle banka sistemininin ilgi alanında. Harvard Business Review Türkiye 40 iş yöneticisine yönelttiği soruların yanıtını yayınladı.Derginin Ekim 2017 sayısında , Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Blockchain teknolojisi yarattığı devrim ile adından sürekli söz ettirerek hayatın her alanında rol almaya çoktan başladı bile.Her ne kadar gelecekte nasıl bir konumda olacağı henüz tartışılan bir konu olsa da yoğun yatırımlar ile farklı sektörlerdeki gelişim devam ediyor.Yaygınlaşmaya başlaması ile müşterilere yeni deneyimler yaratacağı aşikar olan blockchain’ in bu geçiş döneminde hızlı adapte olup aksiyon almak kritik olacaktır. 5 yılda süper bilgisayarlarla birlikte bu teknoloji daha da yayılacak ve büyük verinin yönetimi daha kolay hale gelecek.Özellikle ülkeler arasında yapılan ticaretlere blockchain tabanlı çözümler ile maliyet anlamında yaşanacak olan avantajlar sektörlere farklı bakış açıları kazandıracak, diğer alanlarda değişimi hızlandıracaktır…” diyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam