DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071365-1,83%

Enerjinizi anında yükseltecek 7 şey

ABONE OL
9 Şubat 2018 09:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ancak hız eşittir yorgunluk da demek. İşte sizi bu sarmaldan çıkaracak, enerjinizi anında yükseltecek bazı öneriler.

Esneyin

Princeton Üniversitesi’nden araştırma görevlisi olan Andrew Gallup, “Esnemek vücudunuzun beyni soğutma şeklidir ve esaslı bir uyanıştır” diyor. Bu nedenle ağız dolusu esnemekten çekinmeyin.

Hareket edin

Kişilik ve sosyal psikoloji alanındaki bir araştırmaya göre, sadece 10 dakikalık bir yürüyüş bile sizi çok daha enerjik bir hale getirir. Bu nedenle gün içinde hareketli olun.

Eğlenceli videolar izleyin

İyi bir kahkaha atmak kan basıncınızı yükseltir ve kalp atış hızınızı hızlandırır. Bu nedenle kendinizi çok daha enerjik hissedersiniz. Gün içinde neye mi güleceksiniz. Tabii ki komik videoları izleyeceksiniz.

Kırmızıya bakın

Kırmızıya bakmak enerjinizi yükseltir. Rochester Üniversitesi’nde yapılan araştırma sonuçlarına göre, ateşli bir renge bakmak kaslarınızı daha hızlı hareket ettirir ve daha fazla çalışmanızı sağlar. 

Enerjik bir gün için görüş alanınıza kıpkırmızı çiçekler koyun.

Bunları gün içine serpiştirin

Espresso sizi kendinize getirmedi mi? Enerjinizi chia tohumlarından alın. Chia tohumları; B vitaminleri, lifler ve proteinlerin canlandırıcı bir kombinasyonu ile doludur. Ancak günde 2 yemek kaşığından fazla tüketilmemeli.

Egzersiz yapın

Health.com’un araştırmasına göre, kadınların yüzde 58’i egzersiz yaptıktan sonra kendilerini enerjik hissediyor. Siz de gün içinde en azından basit egzersiz hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

Besleyici şeyler yiyin

Çalışmalar, özellikle omega-3 yağ asitlerinin, gün içinde bir çöküş yaşamaktan kaçınmak için mükemmel olduğunu söylüyor. 

Omega-3, ruhsal durumu ve beyin işlevlerini düzenliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam