DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7390 -0.69%
GBP 40,5841 -0.58%
ALTIN 2.440,030,17
BITCOIN 2078138-0,93%

Ertuğruloğlu gizli ortak mı?

ABONE OL
22 Mayıs 2017 09:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni BAKIŞ

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun gizli ortağı olduğu yeni açılacak  bir Bed Ofisin  izninleriyle ilgili girişimler yaptığı iddia edildi. Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bir kaynak, Salı günü izinleri onaylanması beklenen Bed Ofis’in ortakları olarak  Hüseyin Tantura ve Bayar Piskopulu’nun  görülmesine karşın, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun da işletmenin gizli ortağı olduğunu ileri sürdü.

Ercan Havaalanı’nda  11 , 250.00 Dolarlık skandal

Bu arada, Tahsin Ertuğruloğlu’nun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde Ercan Havaalanı’nda Kontraktörlük denetlemesi konusunda devleti zarara uğratan kararı ve Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın konuyla ilgili raporu hala hafızalardaki yerini koruyor. Dizdarlı,  raporunda, Tahsin Ertuğruloğlu’nun Ercan Havaalanı inşaatının kontraktörlük denetlenmesiyle ilgili aldığı kararın usulsüz olduğunu ve bu kararı alırken yetkisini aştığını belirtmişti. Dizdarlı, bu gerçek doğrultusunda kararın iptal edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Ombudsmanın raporuna yansıdı

Dizdarlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ercan Havaalanı’nın kontraktörlük işleri, bilgi akışının sağlanması, müşavirlik, ve hukuk hizmetlerinin, Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi’nden 11,250.000 Dolar karşılığında alınması ve bu bedelin T&T Havalimanı İşletmeciliği İnş. Sanayi ve Ticaret Şirketi Limited tarafından karşılanması ile ilgili karar hakkında Ulaştırma Bakanı’na bir takım sorular sorduğunu ancak bunlara yanıt alamadığını ifade etmişti.

Dizdarlı: İhmali olan siyasi varsa dokunulmazlıkları kalkınca yargılanacak

 

Bu arada, Ombudsman Başkanı Emine Dizdarlı, 5 Mayıs 2017 tarihinde Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada ise,  görevde olduğu süre içinde devleti zarara uğratan kişi ve kişiler varsa dokunulmazlıkları bittiği zaman yargılanmaları gerektiğini belirterek,  “Bir hata veya yanlış davranış varsa bu durum hiçbir şekilde ortadan kalkmaz. Ancak söz konusu sözleşmenin ortadan kalkması kişiyi biraz rahatlatır. Bizim hazırladığımız raporda da bunu belirttik. Eğer ki devlet bir zarara uğrarsa söz konusu kişi veya kişiler sorumlu olacak. Devlet zarar görürse veya geçmişte zarar görmüşse yargılanma olanakları vardır” ifadelerini kullanmıştı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam