DOLAR 32,5921 0.33%
EURO 34,7972 0.15%
GBP 40,5070 -0.28%
ALTIN 2.511,681,11
BITCOIN 20942181,47%

Eserleriyle mücadeleye destek olacaklar

ABONE OL
19 Kasım 2017 12:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Özlem ÇİMENDAL

Birçok ülkede ulusal ve uluslararası başarılara imza atan iki yetenekli fotoğraf sanatçısı, Duyal Tüzün ve Gökhan Gökberk’in yolları tüm geliri kanser hastası çocuklara katkı olarak gidecek olan sosyal sorumluluk projesinde birleşti.

“Yansıma” yarın açılıyor
“Yansıma” adını verdikleri ve açılışını Meclis Başkanı Sibel Siber’in  gerçekleştireceği sergi yarın Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da açılacak.   

Tüm gelir kanser hastası çocuklara 
Fotoğraf sanatçıları Duyal Tüzün ve Gökhan Gökberk’in 60 fotoğrafından oluşan karma fotoğraflarının satışa sunulacağı sergiden elde edilecek tüm gelir ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.  

Sergi 9 gün boyunca gezilebilecek 
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilecek ve gelirinin tamamının kanser hastası çocuklara bağışlanacak olan sergide fotoğraflar 100 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca sergide satışa sunulacak fotoğraflar, 9 gün boyunca Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 

Gökhan Gökberk: “Kanser farkındalığını daha yukarılara taşıyabiliriz”
Modern dünyanın hastalığı haline gelen kansere ve kanser farkındalığına dikkat çekmek amacı ile böyle bir sergi çalışmasına başladıklarını dile getiren fotoğraf sanatçısı Gökhan Gökberk, “Günümüzde artık kanser hastalığı farkındalığı daha da artmıştır. İnsanlar geçmişe nazaran kanser hastalığı hakkında daha bilinçli.
 Biz sanatçılar da bu farkındalığı eserlerimiz ve çalışmalarımız ile harmanlayarak daha da yukarılara taşıyabiliriz. El birliği ile gerçekten zor bir hastalık olan kanser için biz de bir katkıda bulunabiliriz” dedi.

Duyal Tüzün: “Eserlerimizle zor ve sancılı bir süreç olan kansere destek oluyoruz”
“Yansıma” adını verdikleri sergilerinin detay-doku, manzara, sahne ve portrelerden oluşan “karma” bir sergi olduğu bilgisini veren fotoğraf sanatçısı Duyal Tüzün de serginin amacının, kanser hastalarına yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında gelir elde edebilmek olduğunu kaydetti. Tüzün, hem kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak hem de zor ve sancılı bir süreç olan kanser tedavisi gören çocuklara bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek amacı ile yola çıktıklarını ifade etti. Ülke sanatçılarına da çağrıda bulunan Tüzün, “Hepimizin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Ufak ya da büyük hiç önemli değil. Önemli olan inandığınız şeyler uğruna iyi niyetiniz ile adımlar atabilmektir. Emin olun bunu başardığınızda devamı bir şekilde geliyor” şeklinde konuştu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam