DOLAR 32,5755 0.08%
EURO 34,8604 -0.03%
GBP 40,5378 0.03%
ALTIN 2.433,050,13
BITCOIN 21779060,79%

Gaye’yi arama çalışmaları sürüyor

ABONE OL
8 Aralık 2018 05:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ahmet İKİDERELİ

Sel felaketi sonucu Lefkoşa-Girne anayolu’nda araçlarıyla seyir halindeyken sulara kapılıp uçuruma yuvarlanarak hayatlarını kaybeden 4 gençten biri olan Gaye Soyutok’u arama çalışmaları sürüyor. 

Sabah başlayan çalışmalar gece yarısına kadar sürdü

Dün de sabah saatlerinde başlayan arama çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdü. Bölgede gün boyu biriken su tahliye edilirken, özel polis ekipleri köpeklerle çevrede arama yaptı.

Müsteşar Alicik, Manavoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı

Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik de bir süre çalışmaları yerinde izledi ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’ndan bilgi aldı. 

Uzmanlar ekipleri bilgilendirdi

Bu arada Kayıp Şahıslar Komitesi’nden bazı uzmanlar bölgeye giderek arama teknikleriyle ilgili ekiplere teknik bilgi verdi. 

Aile yanlış teşhiste bulundu

Bu arada, Polis, aranan kişinin Günay Kandaz değil, Gaye Soyutok olduğunu da açıkladı. Polis, araç içerisinde bulunan üç kişinin cesedinin önceki günkü çalışmalarda bulunduğunu, bulunan cesetler üzerinde aileleri tarafından yapılan kimlik teşhisinde ise ölen şahısların kimliklerinin; Gaye Soyutok (K-18), Tolga Bekci (E-21) ve Ahmet Kılıç (E-23) olarak tespit edildiğini, ancak söz konusu şahısların dün yapılan otopsileri sırasında yeniden aileleri tarafından yapılan kimlik tespitinde önceki gün ölü olarak bulunan kadın şahsın Gaye Soyutok olmadığı ölen şahsın Günay Kandaz (K-18) olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

Dizdarlı: Ailelere başsağlığı diliyorum

Öte yandan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Dizdarlı yaşanan sel felaketi sırasında kaybedilen gençlerden üçünün cansız bedenlerinin hastane morguna ulaştığını, birinin ise halen arandığını kaydederek ancak dün aile bireyleri tarafından yapılan ilk kimlik tespitinde, anlık yaşanan telaş içinde “Gaye Soyutok” olduğu bildirilen gencin, bugün tekrar yapılan detaylı muayeneler ve aile tespitleri sonucunda aslında “Günay Kandaz” olduğunun saptandığını bildirdi. Dizdarlı, kriz masasından aldıkları bilgiye göre Gaye Soyutok’un aranmasına devam edildiğini belirterek yaslı ailelere ve tüm topluma baş sağlığı, hayatını kaybeden gençlere Tanrı’dan rahmet diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam