DOLAR 32,4789 -0.2%
EURO 34,9429 0.3%
GBP 40,6575 0.21%
ALTIN 2.436,520,57
BITCOIN 21026250,70%

Gençlik Gücü’nde Suma sinerjisi

ABONE OL
23 Eylül 2016 10:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yücel Hatay

 

Futbolda Süper Lig ilk kez bu sezon 16 takımla oynanmaya başlıyor. Takımlar ilk hafta galip gelip iyi başlangıç yapmak istiyor. Bunlardan biri de Gençlik Gücü. Yeşil beyazlı takımın ilk rakibi, aynı renkleri taşıyan Değirmenlik.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 56 sezonunun 43’ünde en üst ligde oynayan Gençlik Gücü sıralamada yedinci sırada bulunuyor. Değirmenlik’in ise henüz ikinci sezonu.

Yeniden en üst lige dönen Gençlik Gücü bu sezon yeni bir sinerjiyle lige giriyor. SİNERJİ, Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde; ‘artı güç, bir işi yapmak ve sonuçlandırmak için varılan ortak istek, güç’ olarak veriliyor.  Bence bu sinerji, başkan Suma Zafer’in şahsında Gençlik Gücü’nde mevcut.

Geçen sezon göreve gelen başkan ve ekibi, takımı önce Süper Lig’e taşıma başarısını gösterdi. Takımın bu başarısına ilaveten lokalin ve halı sahanın yenilenmesi çalışmalarına geçildi. Alt yapıya en alt yaş kategorisinden başlandı. Oluşturulan akademi çalışmalarını takiben 11-12 yaş grubunda Lefkoşa Turnuvası’nda ikincilik elde edildi.

Transfer sezonunda takıma birçok klas futbolcu katıldı ve hazırlık maçlarında iyi sonuçlar ve kupalar alındı.

Yılların kulübü Gençlik Gücü’nü hak ettiği yere getirmek için canla başla çalışılıyor. Başkan Suma Zafer, yeni hedefini, Gençlik Gücü’nü asansör takım olmaktan çıkarmak olarak belirlerken sürpriz yapacaklarını vurguluyor. Gençlik Gücü yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcuları yeni sezona iyi başlangıç yapmak istiyor.

Bütün bu sinerjinin bence eksik tek tarafı, tribün desteği. Yeşil beyazlılar ev sahibi oldukları maçlarda bile taraftarından yeterli desteği alamıyor. Halbuki ülkede bir anket düzenlense, bu takımı seven veya sempati duyan çok sayıda sporsever olduğu ortaya çıkacak. Bu sessiz çoğunluğu harekete geçirmek gerek. Takımın alacağı iyi sonuçlar belki bu sessiz çoğunluğu harekete geçirir.

Yeni sezonda bütün takımlara başarılar diler, temiz, disiplinli ve şikesiz bir sezon olmasını beklerim. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam