DOLAR 32,5898 0.3%
EURO 34,7204 -0.15%
GBP 40,4872 -0.34%
ALTIN 2.503,540,78
BITCOIN 20197420,79%

Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir?

ABONE OL
21 Mayıs 2018 08:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gıda zehirlenmesinden muzdarip olanların vücutlarının normalden daha fazla su kaybetmesi muhtemeldir. Bu dönemde vücudu sulu tutmak için her zamankinden daha fazla su içmek gerekir. Su içmek aynı zamanda belirtilere neden olan toksinlerin vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olacaktır.

İshal ve kusma sorunu ile başa çıkmak için su ve sıvı alımını arttırmak ve katı gıdalardan kaçınmak en iyisidir.

Ayrıca, mutfağınızda bulunan basit ve hazır malzemelerle hemen tedaviye başlayabilirsiniz.

Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir – Gıda Zehirlenmesi Evde Tedavi

1. Zencefil

Zencefil gıda zehirlenmesi de dahil olmak üzere, hemen hemen her türlü sindirim problemlerinin tedavisi için mükemmel bir ev çözümüdür.

2. Elma sirkesi

Asidik doğası ile elma sirkesinin alkali etkisi vardır. Bu nedenle, çeşitli gıda zehirlenmelerinin belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Elma sirkesi anlık rahatlık vererek bakterileri öldürür.

3. Çemen Tohumları ve Yoğurt

Yoğurt antibakteriyeldir ve gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler ile mücadeleye yardımcı antimikrobiyal özellikleri vardır. Ayrıca, çemen tohumu karın rahatsızlığını tedavi etmeye yardımcı olur.

4. Limon

Limonun anti-inflamatuar, antiviral ve antibakteriyel özellikleri size çok rahatlama sağlayabilir. Limonun asitli yapısı gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

5. Fesleğen

Fesleğen gıda zehirlenmesi nedeniyle meydana gelen karın rahatsızlığını yatıştırmak için mükemmel bir bitkidir. Aynı zamanda çeşitli yollarla elde edilen fesleğenin mikro organizmalar ile mücadeleye yardımcı antimikrobiyal özelliklerinden de faydalanabilirsiniz.

6. Sarımsak

Sarımsak güçlü antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile gıda zehirlenmesi ile mücadelede çok etkilidir. Aynı zamanda ishal ve karın ağrısı gibi belirtilerden rahatlama sağlar.

7. Muz

Muz sindirimi kolay olduğu için midenizi yormaz. Ayrıca, potasyum açısından zengin olduğu için kusma ve ishal nedeniyle vücutta azalan potasyum rezervlerini yeniler.

8. Kimyon

Ayrıca jeera denilen kimyon tohumu, karın ağrısı ve gıda zehirlenmesi nedeniyle meydana gelen mide iltihabını azaltabilir.

9. Bitkisel Çay

Farklı türdeki bitkisel çayları yudumlamak rahatsız sisteminizi rahatlatmaya ve vücudunuzu sulu tutmanıza yardımcı olabilir.

10. Bal

Bal antifungal ve antibakteriyel özellikleri ile hazımsızlık ve diğer gıda zehirlenmesi belirtilerini tedavi etmek için etkilidir. Doğal bir ilaç olan balı saf bir şekilde tüketebileceğiniz gibi içtiğiniz çaylara da katabilirsiniz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam