DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0846 -0.14%
GBP 40,9078 -0.27%
ALTIN 2.295,500,80
BITCOIN 22835531,24%

Girgin 18 ay yatacak

ABONE OL
19 Nisan 2018 06:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi köyüne 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde uyuşturucu alışverişi yapan ve akabinde narkotik ekipleri tarafından alınan ihbar sonucu yakalanan sanık Kadir Akbulut ile Muzaffer Girgin hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Sanık Muzaffer Girgin’den 12 gr 809 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarruf eden sanık Kadir Akbulut’un 1 yıl boyunca Denetimli Serbestlik Yasası yükümlülüğüne tabi tutulmasına emir verilirken, sanık Kadir Akbulut’a tasarruf ettiği 16 gr 367 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde içerisinden 12 gr 809 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde veren sanık Muzaffer Girgin ise 18 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Uyuşturucu alışverişi yapmışlardı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, 5 Temmuz 2017 tarihinde aldıkları bir bilgide sanık Kadir Akbulut’un, sanık Muzaffer Girgin’in Yeni Boğaziçi köyündeki evine giderek uyuşturucu madde temin edeceğini öğrenmişti. Alınan ihbar üzerine sanık Girgin’in evine giden narkotik ekipleri, sanık Akbulut’un konu evden çıkarak aracına bindiğini görmesi üzerine sanık Akbulut’u takibe almıştı. Sanık Akbulut’un yönetimindeki araç Geçitkale’de polis ekipleri tarafından durdurulmak istenirken araçtan dışarıya içerisinde 12 gr 809 mg ağırlığında uyuşturucu madde bulunan poşet atıldığı tespit edilmiş ve sanık Akbulut tutuklanmıştı. Akabinde narkotik ekipleri sanık Girgin’in evine gitmesi üzerine sanık Girgin, pencereden kaçmış, kaçarken tasarrufunda bulunan 3 gr 558 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi atmış ve evinin yakınında otlar arasında saklanırken tespit edilmişti.

Sanık Akbulut için 1 yıllık rehabilitasyon süresi önerildi

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Kadir Akbulut ile Muzaffer Girgin’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Denetimli Serbestlik Yasası kriterlerini inceleyen heyet, sanık Akbulut’un Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanabileceğine bulgu yaparken, sanık Girgin’in ise yararlanamayacağı bulgusuna vardı. Sağer, sanık Akbulut için Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda sanık Akbulut’un kullanım bozukluğu olduğu ve sanık için 1 yıl süresince rehabilitasyon önerildiğini belirtti. 

Sanık Girgin, uyuşturucu maddenin başkalarının eline geçmesini sağladı

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Muzaffer Girgin’in mahkum olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde Sentetik Cannabionoid tasarrufu” suçu için 18 yıla kadar, “Kanunsuz uyuşturucu madde Sentetik Cannabionoid verme” suçu için ise 20 yıla kadar hapis cezası ön görüldüğünü belirtti. Faaliyet raporlarından uyuşturucu suçlarının ne kadar yaygın olduğunun görüldüğünü dile getiren Sağer, verilere göre 2017 yılı içerisinde davaların yüzde 49.33’ünü uyuşturucu madde suçlarının oluşturduğuna dikkatleri çekti. Sağer, yaygın ve vahim suçlarda kamu menfaatinin ön planda tutulmasının ve caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Sanık Girgin’in tasarruf ettiği uyuşturucu miktarının toplamda 16 gr 367 mg olduğunu anımsatan Sağer, bu miktarın büyük bir kısmı olan 12 gr 809 mg’ını sanık Kadir Akbulut’a verdiğini ve böylece konu uyuşturucu maddenin başkasının eline geçmesine izin vererek başkalarının zehirlenmesine olanak sağladığını açıkladı.

Sanık Girgin’e 18 ay hapis

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Kadir Akbulut açısından Denetimli Serbestlik Yasası yükümlülüklerinin derhal başlayıp 1 yıl süreyle devam etmesine emir verdi. Sağer, sanık Muzaffer Girgin’e ise verilecek cezanın kamu menfaatini koruyan ve sanığı ıslah edici nitelikte olması gerektiğini belirterek, sanık Girgin’i 18 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam