DOLAR 32,6049 0.39%
EURO 34,8545 0.33%
GBP 40,7090 0.26%
ALTIN 2.495,040,44
BITCOIN 21159535,71%

”Görüşüyoruz gibi yapıyorlar”

ABONE OL
12 Ocak 2017 08:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deniz ABİDİN

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, Cenevre Zirvesi’ni Yeni Bakış’a değerlendirdi. Durduran, Kıbrıs müzakerelerinde sonuç elde etme yolunu açacak ön hazırlık çalışmalarının tamamlanmadığını belirterek, iki tarafın da görüşmelere aslında görüşüyor yapmak için gittiklerini söyledi.

Durduran, taraflardan iyi niyet göstererek hareket etmelerini beklemenin doğru olmadığını belirterek, bunun öküz altında buzağı aramaya benzediğini söyledi.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, Cenevre Zirvesi’ni Yeni Bakış’a değerlendirdi. Durduran, Kıbrıs müzakerelerinde sonuç elde etme yolunu açacak ön hazırlık çalışmalarının tamamlanmadığını belirterek, iki tarafın da görüşmelere aslında görüşüyor yapmak için gittiklerini düşündüğünü söyledi. Durduran, iyi niyet göstergesi olarak liderlerin Cenevre’ye gittiğine vurgu yaparak, Cenevre’deki görüşmeden bir sonuç beklemediğini belirtti. Durduran, çözüm olabilmesi için dünyanın daha çok etkili bir şekilde tarafları çözüme ikna etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kıbrıs ile ilgisi bulunan her ülkenin kendi şahsi çıkarları olduğuna vurgu yapan Durduran, bir çözüm ortamının hazırlanması gerektiğini söyledi.

“Yeni Cenevre’ler görmeye devam edeceğiz”

Durduran, taraflardan iyi niyet göstererek hareket etmelerini beklemenin doğru olmadığını belirterek, bunun öküz altında buzağı aramaya benzediğini söyledi. Durduran, bugün söz konusu olan statükonun birleşmeyeceğini, yeni Cenevre’ler görmeye devam edileceğini kaydetti. Durduran, ülke olarak bir B planı oluşturma konusunda çok geç kalındığına dikkat çekerek, statükonun kendi savunucularını yarattığını belirtti.  

“Tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız”

Durduran, Türkiye’nin kendini şu sıralar terör olaylarının ortasında bulduğunu belirterek, şunları söyledi, “Türkiye komşularını etkilemeye ve çıkar hesapları yapmaya başladı. Böyle bir durumda dönerler ve size karşı harekete geçerler. Türkiye’nin şimdiki durumu maalesef budur. Bu durum endişe vericidir. Çünkü Kıbrıs da bu olayların dolaylı olarak içerisindedir. Direkt olarak ulaşması da her an olasıdır. Olaylar o kadar etkilidir ki bir dünya sorunu haline gelmiştir. Türkiye’nin bugün müdahil olduğu olaylar aslında dünyadaki genel sorunların bir bölümüdür. Bundan dolayı bütün dünyayı etkileyecek gelişmelere kapı açabilir. Unutulmamalıdır ki Birinci Dünya Savaşı bir anda beklenmedi bir şekilde başlamıştır. Bugün ne yazıktır ki bunlar konuşuluyor. Süper güçler çok yakın alanlar içinde en gelişmiş silahlarla kuvvet gösterisi yapıyorlar. Tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız”

“Bağımlı olup geçinmeyi tercih ediyorlar”

Durduran, “Ülke olarak kendimizi bu durumdan uzak tutabilmek için ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz gerekir” diyerek, bunun için elimizin serbest olması gerektiğini söyledi. “Bizim yönetimimiz bağımlı olup geçinmeyi tercih ediyor” diyen Durduran, halkın bir şeylerin değişmesini istediğini, ancak düşüncelerini değiştirip ona uygun siyasetçileri seçmesi gerektiğini belirtti.

“Seçime gidilse bile var olan sonuç değişmez”

Durduran, seçim söylemlerinin duyulduğunu ifade ederek, bugün için bunun kesin olmadığını, sadece belirli gruplaşmaların olduğunu söyledi. Ortada düzgün bir siyaset görüşülmeden erken seçime gidilmesinin var olan sonucu değiştirmeyeceğini ifade eden Durduran, bunun yeni sorunları beraberinde getireceğini kaydetti. Durduran, halkın alternatif arama mecburiyetinde olduğunu belirterek, lafla alternatifin olamayacağını ve sürekli gelenin  gideni eleştirerek siyasi liderlik yapamayacağını söyledi. Durduran, YKP olarak seçime hiçbir zaman katılmayacağız diye bir karar almadıklarına vurgu yaparak, seçime seçim denilebilmesi, seçim şartlarının oluşması için mücadele etme taraftarı olduklarını belirtti.

“İdare edenler gölgeden başka bir şey değil”

Durduran, “Mücadele etmezseniz sesiniz duyulmaz, halkla köprü kurulamaz. Halk maalesef denetim altındadır. Bunu Türkiye Elçiliği 3 yıllık değerlendirme raporunda benim söylediğim gibi yayınladı. O nedenle bunları değiştirmeden seçime gidilmesi bir sonuç getirmez. Halk kendi yolunu açmak zorundadır. Halk, kendisini idare ettiğini sandığı insanların gölgeden başka bir şey olmadığını görmelidir. Biz halkın desteklemesi ve alternatif araması halinde seçime de katılırız, başka türlü mücadeleler de vermeye hazırız” 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam