DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2068152-1,91%

Gümrükte neler dönüyor?

ABONE OL
22 Temmuz 2017 06:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre,  Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu’nun resmi “British Car Auctions” faturasını kabul etmediği ve bu nedenle  ülkeye giren  sıfır kilometre araç ile ikinci el araç arasında haksız rekabete neden olduğu savunuldu.

Avrupa’dan ülkeye ikinci el lüks araç getirilirken ödenen gümrük miktarı ile sıfır kilometre araç getirilirken ödenen gümrük miktarı arasında fark olmadığı, 2014 model Range Rover marka araca  48 bin Sterlin  gümrük kesilirken , sıfır model Range Rover marka araca ise 52 bin sterlin  gümrük biçildiğine  dikkat çekildi.

Söz konusu iddialarla ilgili Yeni Bakış’ın bilgi almak için ulaştığı Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Yeni Bakış

Yeni Bakış’ın  güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu’nun resmi “British Car Auctions” faturasını kabul etmediği ve bunun da  ülkeye giren sıfır kilometre araç ile ikinci el araç arasında haksız rekabete neden olduğu ifade ediliyor.   Söz konusu kaynak, Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu’nun oluşan bu haksız rekabeti kabul etmediği ve  gümrükte uygulanmakta olan yöntemin en doğru yöntem olduğunu savunduğunu belirtti.

2014 model Range Rover marka aracın  48 bin Sterline gümrüklenirken , sıfır model Range Rover marka araca ise  52 bin Sterlin  gümrük biçildiğine  dikkat çeken kaynak, “Sıfır kilometre araç ülkeye getirilirken gümrükte rüşvet mi alınıyor?” diye soruyor.

“Bize rekabet şansı verilmiyor”

Kaynak ifadelerini şöyle sürdürdü, “Ülkeye gelen sıfır araç ile ikinci el araç arasındaki gümrük miktarı arsında çok fark yok. Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu “British Car Auctions”  yasal faturasını kabul etmiyor. Bize,  gümrükte yapılan uygulamanın en doğru yöntem olduğu ifade ediyor. Bu şekilde sıfır araçla ikinci el araç arasında haksız rekabet yaratılmış oluyor. Bu durum da bizde sıfır araçlardan gümrükte rüşvet mi alınıyor algısı yaratıyor. Bize rekabet şansı verilmiyor”

Devecioğlu açıklama yapmaktan kaçındı

Bu arada, söz konusu iddialarla ilgili Yeni Bakış’ın bilgi almak için ulaştığı Lefkoşa Gümrük Müdürü Mustafa Devecioğlu ise açıklama yapmaktan kaçınırken, ülkeye araç ithal eden firmalara ise bu şekilde davranması düşündürücüdür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam