DOLAR 32,3471 0.29%
EURO 35,0186 -0.33%
GBP 40,8469 -0.42%
ALTIN 2.309,791,44
BITCOIN 22946583,71%

Hırıltılı solunum evde nasıl tedavi edilir?

ABONE OL
4 Haziran 2018 09:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hava yollarındaki tıkanıklık nedeniyle solunum zorlaşabilir ve ayrıca göğüste sıkışma hissi de yaşayabilirsiniz. Buna ek olarak, vücuttaki oksijenin azalması nedeniyle, enerji kaybının yanı sıra baş dönmesi hissine de neden olabilir.

Hırıltılı nefes yada hırıltılı solunum kendi başına bir sağlık sorunu değildir. 

Aslında akut bronşit, astım, kronik obstrüktif 

akciğer hastalığı (COPD), 

akciğer ödemi (akciğerlerin hava keselerinde sıvı birikimi), trakeo bronşit 

(enflamasyon) gibi birçok sağlık durumu ile ortaya çıkabilen bir belirtidir. Nefes borusu ve bronşlardaki işlev bozukluğu ile de meydana gelebilir.

Eğer uzun bir süredir nefes alış verişiniz hırıltılı ise kendinizi kötü hissedebilirsiniz, uykunuzu tam alamayabilir ve yorgun hissedebilirsiniz. 

Bütün bunlar yaşam kalitenizin düşmesine neden olur. 

Hırıltılı solunum sorununun mümkün olan en kısa sürede çözülmesi önemlidir.

Bu sorun basit ev ilaçları ile kontrol altına alınabilir fakat tedavinin başarılı olabilmesi için altta yatan nedenini bulmak ve onu tedavi etmek esastır.

1. Buhar Terapisi

Hırıltılı solunumdan çabucak rahatlamak için hiçbir şey buhar teneffüsünden daha hızlı çalışmaz.Buhar inhalasyonu, kalın balgamdan ve mukustan kurtulmanıza yardım ederek solunum yollarındaki tıkanıklığı azalttığı için mükemmel bir çözümdür.


2. Sıcak Duş

Tıpkı buhar tedavisi gibi, sıcak bir duş almak da nefes alıp vermenizi rahatlatabilir ve hırıltılı solunumu tedavi edebilir. Sıcak bir duşun sıcaklığı gergin hava yollarını rahatlatır ve nem etkilenen bölgeyi tıkayan mukusları inceltir.


3. Sıcak Şeyler İçin

Ne olursa olsun, vücudunuzu nemli tutmanız önemlidir. Hışıltı ile karşılaştığınızda ılık sıvılar için. Bu yöntem zorlanmadan nefes almanıza yardımcı olabilir ve vücudunuzu sulu tutabilir.

4. Hırıltılı nefes almaktan Elma Sirkesi ile kurtulun

Bir başka popüler ev tedavisi de elma sirkesidir. Bununla birlikte, en iyi sonuçları elde etmek için kaliteli bir organik elma sirkesi kullanmanız önemlidir.

5. Zencefil

Zencefil, hırıltılı solunum için en etkili ev tedavilerinden biridir. Kasılmanın engellenmesine ve hava yollarındaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özellikleri vardır. Aynı zamanda göğüs sıkışmasını rahatlatmak için bir kas gevşetici olarak da çalışır .

6. Hırıltılı solunum tedavisi için sarımsak

Sarımsak, hırıltılı solunumu durdurmak için etkili bir başka ilaçtır. Astım tedavisi ve öksürük için de faydalıdır.


7. Sıcak Yağ Masajı

Herhangi bir sıcak yağ masajı, hırıltılı solunumu tedavi ederek solunum yollarındaki mukus oluşumunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Burun deliklerine ılık yağla masaj yapmak da nefes almayı kolaylaştırır ve anında rahatlık sağlar.


8. Okaliptüs yağı

Ökaliptüs yağı nefes borusunu açıp hırıltılı solunumdan hemen rahatlama sağlayabilir. Yağ, anti-inflamatuar, antibakteriyel ve dekonjestan özelliklerle doludur.

9. Zerdeçal

Zerdeçal hırıltılı solunumu hızlı bir şekilde tedavi eden etkili bir çözümdür.

Zerdeçal, antioksidan ve antienflamatuar özelliklerinden dolayı burun tıkanıklıklarını gidermeye yardımcı olur ve ayrıca tahrişi ve iltihaplanmayı hafifletir.


10. Evinizi İyi Temizleyin

Hışıltı sıklığının ve astımın sık görülmesini önlemek için evinizi ve çevrenizi temiz tutmanız çok önemlidir.

Temiz olmayan evlerdeki havada bir sürü tahriş edici madde vardır. Buda hırıltılı solunumu teşvik eder.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam