DOLAR 32,4188 0.19%
EURO 35,3994 0.2%
GBP 41,6097 0.78%
ALTIN 2.324,530,22
BITCOIN 22972922,26%

Hisse takası hangi kritere göre yapılmıyor?

ABONE OL
24 Mayıs 2018 08:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış gazetesinin yayınları sonucu hedef seçilen GIFA Holding’e ait şirket hisse takasının neye dayanarak yapılmadığına dair Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı sessizliğini koruyor.


GIFA Holding’in bu şekilde işini zorlaştıran ve daha önce söz konusu olmayan taleplerle süreci oyalama durumuna getiren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ve daire yetkilileri hisse takası için rüşvet mi istiyor?


Kalkanlı’nın, iki şirket arasındaki hisse takasını neden yapmadığını, Vergi Dairesi’nin belirleyemediği hisse değeri üzerinden nasıl vergi talep edildiğini, taahhütün neden yeterli görülmeyerek teminat istenmekte ısrar edildiğini, istenilen teminatın miktarının neden belirtilmediğini kamuoyu önünde çıkıp açıklaması bekleniyor.

Yeni Bakış

Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, GIFA Holding’e ait şirket hisse devirlerinin hangi çerçevede yapılmadığını kamuoyuna açıklayacak mı? 

Hisse devrini yapmama nedeniniz ne?

Yeni Bakış gazetesi tarafından Vergi Dairesi Amiri Salih Koçak hakkında yayınlanan iddiaların ardından, GIFA Holding hedef alınarak çıkarılan 111 milyon TL re-sen vergi ile birlikte GIFA Holding’e ait şirket hisse devirlerinin neden yapılmadığı konusunda Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın kamuoyuna açıklama yapmaması akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. 

Bilgi vermekten kaçınıyorlar

Yeni Bakış gazetesinin yayınları sonucu hedef seçilen GIFA Holding’e yönelik çıkarılan 111 milyon TL re-sen verginin, hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği konusunda Maliye Bakanı Denktaş sessizliğini hala korurken, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ise GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa’ya ait olan iki şirket arasındaki hisse takasının neden yapılmadığına ilişkin net bilgi vermekten kaçınıyor. 

Kalkanlı kendi yasasını uyguluyor?

İki şirket arasındaki takas işlemini henüz yapamayan Gelir ve Vergi Dairesi yetkililerinden değerlendirme yapmak için oluşturulan 5 kişilik heyet, her gün bir bahane ile GIFA Holding yönetim kurulunu oyalıyor. Yasada olmayan prosedürlerle her gün bir talepte bulunan Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, son olarak belirlenemeyen hisse değeri üzerinden teminat talep ederek kurum içinde kendi yasasını uyguluyor. 

Vergi Dairesi rüşvet mi istiyor?

GIFA Holding’in bu şekilde işini zorlaştıran ve daha önce söz konusu olmayan taleplerle süreci oyalama durumuna getiren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ve daire yetkilileri, hisse takası için rüşvet mi istiyor? 

Kalkanlı cevap ver!

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın, iki şirket arasındaki hisse takasını neden yapmadığını, Vergi Dairesi’nin belirleyemediği hisse değeri üzerinden nasıl vergi talep edildiğini, taahhütün neden yeterli görülmeyerek teminat istenmekte ısrar edildiğini, istenilen teminatın miktarının neden belirtilmediğini kamuoyu önünde çıkıp açıklaması bekleniyor. 

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kısa: GIFA Holding hedef alındı

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, yapılmak istenenin GIFA Holding hedef alınarak kendisine ait olan Yeni Bakış gazetesini susturmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti, “Yeni Bakış gazetesi susmayacaktır. Gerçekleri tüm şeffaflığıyla yazacaktır. Zamanında Maliye Bakanı Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu M.R.B İnşaat Şirketi’nin, Zeus Hotel’e ekstra kat izni ile yeni inşa edilecek olan ve projesinde casino izni olmayan Galaxy Otel 2’ye kumarhane izni için Ertuğ Dilaver adlı işadamıyla 1 milyon dolar karşılığı sterline el sıkıştığını yazdığı gibi. Oğluna üniversite kurması için 200 dönüm arazi, dünürüne ise ambarları peşkeş çektiğini yazdığı gibi. Talimatınızla Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacağına karşılık Girne’nin merkezinde ve askerin elinde bulunan 500 milyon dolar değerindeki ambarların Maliye tarafından devralınıp, bankaya devredildiği ve yine talimatınızla Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Tosunoğlu ile yapılan usulsüzlükleri yazdığı gibi. Yeni Bakış gazetesi olayları gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir. 

Yeni Bakış’ın haberlerinden dolayı GIFA Holding’i hedef aldığınızı çok iyi biliyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam