DOLAR 32,4641 -0.1%
EURO 34,7550 -0.64%
GBP 40,5545 -0.62%
ALTIN 2.434,80-0,04
BITCOIN 2062557-2,02%

Horlama tedavisi

ABONE OL
11 Haziran 2018 12:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Horlayan insanlar, horladığına ilk zamanlar inanmazlar. Halbuki birçok insanın yaşadığı bir durumdur. 

Hatta ciddi bir uyku sorunudur. Bu durum çoğu zaman göz ardı edilir. Ama kısa sürede çözüme kavuşturulması gereken bir sağlık problemi olduğunu bilmeliyiz.

Çeşitli hasatlıkların habercisi olan horlamanın nedenlerine yoğunlaşmalı ve çözüme kavuşturamadığımızda ise mutlaka uzmanından tedavi görmeliyiz. Bu nedenle eğer uyurken bir horlama durumu var ise öncelikle bunun sebeplerine yoğunlaşmalıyız. Ardından da bu sebeplere uygun tedavi yönetmelerine başlanmalı. Eğer çözüme kavuşturmazsak, ciddi sorunlara ve hastalıklara neden olabilir.

Horlamanın Sebepleri Nelerdir?

Horlama sorunun sebepleri basit veya ciddi olabilir. Bu durumlardan en çok karşılaşılan durumlar, aşağıdakilerden biri veya birden fazlası olabilir:

• Aşırı kilo oluşumu,

• Uykuda yatış şekli,

• Alkol ve sigara tüketimi,

• Ağız yapısı bozuklukları,

• Bademcik ve geniz eti oluşumu,

• Alt çene yapısının olması gerekenden küçük olması,

• Dilin olması gereken ölçülerden daha büyük olması,

• Burun yapısının eğik olması

• Saman nezlesi,

• Sinüzit hastalığı,

• Konka hipertrofisi hastalığı,

• Kuru havadan kaynaklanan burun tıkanıklıklarından,

gibi sorunlar en sık görülenleridir. Bu gibi durumlardan kaynaklanan horlama sorunu için tedaviler basit yöntemler olabilir.

Horlama Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Yukarıda bahsettiğimiz, sorunlar nedeniyle horlama sorunu yaşayanların , hiç vakit kaybetmeden sorunun çözümüne geçmesi gerekmektedir.

Bu tedaviler, küçük çaplı bir diyetten başlayarak ileri dereceli cerrahi yöntemlere kadar birçok tedavi yöntemi olabilir. Cerrahi yöntemler ile horlama tedavisinde kesin bir sonuç alınır. Basit yöntemler, ileri seviyedeki horlama sorunu için kesin ve kalıcı bir çözüm olmaz. Bu yüzden ileri derecede ise cerahi yöntemler uygulanmalı.

Horlamanın en büyük sebebi arasında olan yatış şeklinden gelen horlamanın çözümü ise, tedavi yöntemi olarak pijamanın arkasına minik bir top dikilmekle olabiliyor. Böylece kişinin sırt üstü yatması engellenerek yan yatması sağlanır.

Sinüzit ve benzeri gibi nedenler ile meydana gelen horlama sorunu ilaç tedavisi ile ortadan tamamen kaldırılırken burun yapısı eğriliğinden, damak ya da küçük dil sarkmasından kaynaklanan nedenler için cerrahi yöntemler uygulanmaktadır.

Fakat ileri derecede bir horlama durumu ise asıl süreç tanı koyma ile başlamakta olup uzmandan mutlaka yardım alınmalıdır. Tanı koyma aşamasında yapılan testler sonucunda horlamanın aslında bir uyku apnesi sorunu olduğu tespit edilir ise bu durumda olan ileri derece uyku apnesi hastaları cerrahi yöntemler ile tedavi edilmemektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam