DOLAR 32,5260 0.11%
EURO 34,9889 -0.14%
GBP 40,8500 -0.15%
ALTIN 2.437,910,09
BITCOIN 20992550,31%

İdrar Yolu Enfeksiyonu Evde Tedavisi

ABONE OL
26 Nisan 2018 11:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İdrar yolu enfeksiyonu mesane ve çıkış tüpleri bakteri kaptığı zaman meydana gelir. Hastalığın nedenleri arasında cinsel ilişki, idrar sıkışık çok uzun süre beklemek, hamilelik, menopoz ve şeker hastalığıdır.

İdrar yolu enfeksiyonunun yaygın belirtileri arasında ise sık idrara çıkma hissi, az miktarda idrar yapma, idrar yaparken yanma hissi , idrar renginde değişiklik , karın ağrısı , ateş, bulantı ve kusmadır.

İşte idrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi için en etkili 10 yöntem.

1. Elma sirkesi

Elma sirkesi, idrar yolu enfeksiyonunun çoğalmasına veya büyümesine neden olan bakterileri önleyebilen zengin bir enzim, potasyum ve diğer yararlı mineraller kaynağıdır. İYE’lerden muzdarip olanlar, enfeksiyonu tedavi etmek için elma sirkesini doğal bir antibiyotik olarak kullanabilirler.

2. Hint bektaşi üzümü (Amla)

Hint bektaşi üzümü C vitamini açısından zengindir, bu da bakterilerin büyümesini engeller.

3. Kızılcık Suyu

Kızılcıklarda bulunan proantosiyanidinler gibi belirli bileşikler, bakterilerin üretra duvarlarına ulaşmasını ve idrar yolu enfeksiyonuna neden olmasını önler. Kızılcık suyunun da çok hafif bir antibiyotik etkisi vardır.

4. Karbonat idrar yolu enfeksiyonunu geçirir mi?

Karbonat asidik idrarın asit-baz dengesini artıracak ve ağrıdan kurtulmanızı sağlayacaktır. İdrardaki asitliği nötralize etmek de iyileşmeyi hızlandıracaktır.

5. Çay Ağacı Yağı

İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik kullanmadan geçer mi diye arayanlar bu yöntemi iyi okuyun. Çay ağacı yağı, İYE’ler gibi mesane enfeksiyonlarına neden olan bakterilerle savaşmak için antibakteriyel özelliklere sahiptir.

6. Yaban mersini

İdrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi için yaban mersini de çok şifalıdır. 

Yaban mersini İYE’lerin tedavisinde yardımcı olabilecek bakterileri engelleyici özelliklere sahiptir. Yaban mersini içinde bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemi için faydalıdır ve İYE’ye neden olan bakterilerin büyümesini engeller.

7. Ananas

Ananas, İYE semptomlarını azaltabilecek antiinflamatuar özelliklere sahip Bromelain adı verilen bir enzim içerir. 

Ananas ile birlikte, aynı zamanda bu tür enfeksiyonlardan hızla kurtulmak için doktorunuzun reçetelediği antibiyotikleri de alın.

8. Uva Ursi

Uva ursi, İYE’ler de dahil olmak üzere enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan bir dizi maddeyi içeren bir bitkidir. Bitki antiseptik özelliklere sahip çeşitli kimyasallar içerir.

9. Sıcak Su Kompresi

Düzenli bir şekilde uygulanan sıcak su kompresi, mesane baskısını en aza indirecek ve enfeksiyonun neden olduğu ağrıdan kurtulmanızı sağlayacaktır. Sıcak bir kompres aynı zamanda iltihaplanmayı da azaltır ve enfeksiyona neden olan bakterilerin büyümesini önler.

10. Bol Su İçin

İdrar yolu enfeksiyonu geçirirken bol su için. Günde en az sekiz ila 10 bardak su içmeye çalışın. Daha fazla su içerek daha sık idrara çıkacaksınız, bu da bu tür enfeksiyonlarla baş etmek için çok önemlidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam