DOLAR 32,3904 0.21%
EURO 35,0719 -0.02%
GBP 41,0598 0.36%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2275147-0,40%

İlk adım atıldı

ABONE OL
19 Nisan 2018 08:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

GIFA Holding’in yeni bir havayolu şirketi kurma talebine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’dan olumlu yanıt geldi. Bakan Atakan, GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar ile görüşerek yeni bir havayolu kurulması yönünde fikir alışverişinde bulundu

GIFA Airways Sorumlusu Timur Özkibar, son yaşananlar ışığında ülkede yerel bir havayolunun olmasının elzem bir durum olduğuna dikkat çekerek, GIFA Holding olarak bu yola baş koyduklarını, hükümetten bu yolda maddi yardımdan çok, manevi  destek beklediklerini belirtti 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise, yeni bir havayoluna ve ülkede oluşan ciddi talebin karşısına yeni bir arz çıkmasına sıcak baktıklarını ifade ederek, “Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya seve seve hazırız” dedi

 

Deniz ABİDİN 

GIFA Holding’in yerli bir havayolu şirketi kurma talebiyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Dairesi’ne yaptığı müracaat sonucu dün Ulaştırma Bakanlığı’nda bir görüşme yapıldı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, GIFA Holding adına başvuruyu yapan GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar’ı kabul etti. 

 

GIFA Airways Sorumlusu Özkibar: “Maddi yardımdan çok manevi yardım bekliyoruz”

Kabulde konuşan GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar, son yaşanalar ışığında ülkede yerel bir havayolu kurulmasının artık elzem bir durum olduğuna dikkat çekerek, GIFA Holding olarak bu yola baş koyduklarını belirtti. Özkibar, “Yolumuz çok uzun ve meşakkatli bir yoldur, bunu biliyoruz” diyerek, hükümetten maddi yardımdan çok manevi olarak bu yolda önlerine çıkacak olan engelleri aşmada yardımcı olmasını beklediklerini söyledi. Özkibar, GIFA Holding olarak her şeyi karşılamaya hazır olduklarını belirtti. 

 

Bakan Atakan: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise, kabulde yaptığı konuşmada, yeni bir havayoluna ve ülkede oluşan ciddi talebin karşısına yeni bir arz çıkmasına sıcak baktıklarını söyledi.

Bakan Atakan, havayolu kurmanın çok kısa sürede gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu sürecin ciddi prosedürler içerdiğini kaydetti. Atakan, Türkiye Sivil Havacılıktan izin almanın bir buçuk iki yıllık bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu süreci tamamlayıp faal hale gelindiğinde ise, ortaya ülke adına çok ciddi bir kazanımın çıkacağını vurguladı. 

Atakan, “Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya seve seve hazırız” diyerek, GIFA Holding’in talep yazısını incelediğini, bunun yanında bir de business plan hazırlanmasını talep ederek, ön izin için gerekli yazışmalar ne ise yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam